Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων το πρωί



ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90.000
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ
ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΑΕΙ/ΤΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγουν το πρωί οι πόρτες των εξεταστικών κέντρων της Θράκης αλλά και όλη της χώρας για τους φετινούς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, για τους 92.259 υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων, θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Το σχολικό έτος ολοκληρώθηκε στις 10 Μαΐου 2011 και στις 11 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β'), 1.068 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β'), 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α') και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Α').

Τους 74.440 θα φθάσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012 οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, για περιορισμό πολλαπλών νοικοκυριών, για λόγους υγείας των μελών οικογενειών των υποψηφίων, κλπ.

Οι ειδικοί αριθμοί εισακτέων είναι τέτοιοι, ώστε να ανταποκρίνονται στον αριθμό των φοιτητών που άσκησαν το ακαδ. έτος 2010-2011 το δικαίωμα της μετεγγραφής, τόσο στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης όσο και στα Περιφερειακά Ιδρύματα.

Η λογική είναι οι αριθμοί αυτοί να κατανεμηθούν σε όλα τα Τμήματα των πόλεων αυτών, ώστε να μην επιβαρύνονται μόνο κάποια μεμονωμένα Τμήματα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

.