Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Εκτακτο: πρώην περιφερειάρχης της ΑΜ-Θ αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση

Ο Γιάννης Ραγκούσης έδιωξε τον έμπιστο του προκατόχου του Δημήτρη Ρέππα κάι έθεσε εκτός υπουργείου Υποδομών τον μέχρι πριν λίγο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου του Χάρη Τσιόκα

ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΡΑΚΗΣ;

Την στάση του στο "καυτό" ζήτημα των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, φαίνεται πως πλήρωσε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Χάρης Τσιόκας, ιδιαίτερα γνωστός τους Θρακιώτες από την θητεία του στην θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την δεκαετία του '90.


Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης απομάκρυνε, ειδοποιώντας τον μέσω e-mail, τον γενικό γραμματέα.

Αφορμή ήταν οι αναρτήσεις του στο Twitter, με την οποία ασκούσε σκληρή κριτική στον νυν υπουργό την περίοδο που οι οδηγοί ταξί συγκρούονταν μετωπικά με τον κ. Ραγκούση.

Ως πραγματική αιτία όμως θα πρέπει να θεωρείται η στήριξή του στον προηγούμενο υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα, τις αποφάσεις του οποίου αναίρεσε αιφνιδιαστικά ο κ. Ραγκούσης.

Τη θέση του Χ. Τσιόκα πήρε ο Αριστείδης Μπουρδάρας, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Ο Χάρης Τσιόκας, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές ενημέρωσε ότι μόλις επιστρέψει θα υποβάλλει την παραίτησή του, σεβόμενος την απόφαση, ωστόσο φέρεται έντονα ενοχλημένος καθώς το περιβάλλον του υποστηρίζει ότι έμαθε την απομάκρυνσή του από το διαδίκτυο και κανείς δεν τον ειδοποίησε.

Ο τέως γενικός γραμματέας είχε ρόλο κλειδί την περίοδο Ρέππα και αναλάμβανε δύσκολες αποστολές, όπως τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες φορτηγών.

.