Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Επικαιρότητα: Σύντομα γνωστό το μέλλον των εργαζομένων στην ΕΑΠΑΞ

Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, αναμένεται να γίνει γνωστή η λύση που θα υπάρξει

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΔHM. ΜΠΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ


Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, αναμένεται να γίνει γνωστή η λύση που θα υπάρξει για τους εργαζόμενους της ΕΑΠΑΞ.
Όπως έχει αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, στην πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας του Δήμου, το εργασιακό μέλλον τον εργαζομένων καθορίζει και την πιθανότητα ο Δήμος να διατηρήσει την εταιρία σε λειτουργία, αν θα είναι ο μόνος τρόπος για να μην χάσουν την εργασία τους.
Αυτό που αναμένεται είναι μια κεντρική και ενιαία λύση σε όλη τη χώρα για τους εργαζόμενους στις ανώνυμες εταιρίες των Δήμων. Σε δήλωσή του στο XanthiPress.gr o Δημήτρης Μπένης ανέφερε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων προκειμένου να υπάρξει συνολική λύση για το πρόβλημα. «Εμείς από την πλευρά μας έχουμε υποβάλλει το δικό μας αίτημα ώστε οι υπάλληλοι της ΕΑΠΑΞ να συμπεριληφθούν στην όποια λύση δοθεί.» Πάντως, όπως έχει διαμηνύσει ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, είναι πολύ πιθανό στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει ρύθμιση για τους εν λόγω εργαζόμενους.


Έσχατη λύση, η διατήρηση της εταιρίας σε λειτουργία

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάτι νέο, το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων της ΕΑΠΑΞ είναι συνυφασμένο μόνο με την ίδια την εταιρία, και θα πρέπει να διατηρηθεί σε λειτουργία για να μην χάσουν τις θέσεις εργασίας. Με βάση τις πρόνοιες του Καλλικράτη -όπως συγκλίνουν οι απόψεις των εμπλεκομένων- η εταιρία έπρεπε να είναι μονομετοχική μέχρι τις 31-12-10 ώστε να συμπεριληφθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/