Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Χωρίς νερό εδώ και σχεδόν δύο ολόκληρες μέρες το Διδυμότειχο!!!

Δραματική η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης των κάστρων, καθώς εν έτει 2011οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν ούτε τις στοιχειώσεις ανάγκες τους

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ



Δύο μέρες χωρίς νερό είναι μεγάλο μέρος της πόλης των κάστρων. Το πρόβλημα είναι οξυμένο στις περιοχές με υψόμετρο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μη μπορούν όχι μόνο να πλυθούν, αλλά ούτε να γεμίσουν ένα ποτήρι νερό.

Αναγνώστες μας καταγγέλλουν ότι έχουν χάσει ελπίδα και υπομονή κι ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να περιμένουν, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μένουν από το βασικό αγαθό.

Η διακοπή οφείλεται σε πρόβλημα στον κεντρικό αγωγό, ο οποίος μεταφέρει νερό από το Βάλτο του δήμου Ορεστιάδας. Όπως μας περιγράφεται, εμφιαλωμένα και . . . συγγενείς, επιστρατεύονται για βασικές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού.

Το 2011 τα προβλήματα με το δίκτυο του Διδυμοτείχου δεν έχουν σταματήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ συχνά κάτοικοι στον καλέ ανοίγουν τις βρύσες τους και περιμένουν να δουν, αυτό που όλοι θεωρούμε αυτονόητο. Περιμένουν να δουν νερό, όχι άφθονο, τόσο όμως ώστε να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο και να μαγειρέψουν. Πολλές φορές περιμένουν απλά.


Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/