Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Με σημαντικές απουσίες η Ξάνθη κόντρα στον Άρη

Την ώρα που θα παίζουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο μεγάλο ντέρμπι, θα διεξάγεται στα Πηγάδια ένα αλλο μεγάλο ματς που θα κρίνει πολλά στην υπόθεση της πρόκρισης στα πλέι οφ και την Ευρώπη
  ΤΟ PREGAME ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ντέρμπι χωρίς απουσίες δεν γίνεται, έτσι λοιπόν και στο Κυριακάτικο ματς 5/02 (19:30ΝΕΤ), στα Πηγάδια κόντρα στον Άρη, η Skoda Ξάνθη θα αγωνιστεί με σημαντικές ελλείψεις, αλλά και με αμφίβολους ποδοσφαιριστές που ο προπονητής της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης συμπεριέλαβε στην αποστολή. Απών από τον αγώνα λόγο τιμωρίας θα είναι ο Μάουρο Πόι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Βιβιανί και Εντιμάρ, ενώ απών είναι και ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

Υποψηφιότητα για θέση κάτω από τα γκολπόστ έχει θέση ο νεαρός τερματοφύλακας και μάλιστα διεθνής με την Ελπίδων Γιούρι Λοντίγκιν, αλλά και πιθανότητες συγκεντρώνει να ξεκινήσει πίσω από τον Μαρκόφσκι ο Πέτρος Μάνταλος ή ως έκπληξη για να πιέσει περισσότερο τον Άρη, ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να ξεκινήσει τον Δημήτρη Σουάνη. Ακόμη αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί ο Εντιμάρ, πιθανότητες για βασικός συγκεντρώνει και ο Δήμος Μπαξεβανίδης για το αριστερό άκρο.

Από την άλλη μεριά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μια σημαντική απουσία, αυτή του βασικού χαφ Ακόστα, αλλά και την μόνιμη απουσία του Σηφάκη στα γκολπόστ. Έχει όμως ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την νίκη και με τον Λεβαδειακό και τον Καστίγιο σε ανοδική πορεία. Ο προπονητής του Άρη, Μανουέλ Μασάδο λογικά δεν θα κάνει ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Λογικά ο Τόχα θα πάρει την θέση του απόντα Ακόστα.

Το πρώτο λόγο οι γηπεδούχοι αλλά. και ο Άρης έχει χτίσει την δική του προϊστορία στα ματς των δύο ομάδων, καθώς αρκετές φορές τα τελευταία 10 παιχνίδια, έχει αποδράσει με το τρίποντο της νίκης. Πιο αναλυτικά οι Ξανθιώτες έχουν 5 νίκες εντός έδρας, δύο παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα, ενώ ο Άρης έχει φύγει με χαμόγελα 3 φορές από τα Πηγάδια:


2010-11 Skoda Ξάνθη - Άρης 1-2

2009-10 Skoda Ξάνθη - Άρης 2-1

2008-09 Skoda Ξάνθη - Άρης 1-1

2007-08 Skoda Ξάνθη - Άρης 0-2

2006-07 Skoda Ξάνθη - Άρης 1-1

2004-05 Skoda Ξάνθη - Άρης 3-1

2003-04 Skoda Ξάνθη - Άρης 1-0

2002-03 Skoda Ξάνθη - Άρης 0-2

2001-02 Skoda Ξάνθη - Άρης 1-0

2000-01 Skoda Ξάνθη - Άρης 1-0


Οι αποστολές των ομάδων:

Skoda Ξάνθη: Βιβιανί, Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Νταρμπιόν, Σουάνης, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος, Μάνταλος, Φλίσκας, Γκατσολάρι, Καζάκης, Στάσιακ και Ντάνι.

Άρης: Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Νέτο, Μίσελ, Σανκαρέ, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης, Φατί, Κατίδης, Τόχα, Καστίγιο, Ουμπίντες, Καπετάνος, Τριανταφυλλάκος, Σολτάνι.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Καλογερόπουλος (Αθηνών), με βοηθούς τον κ. Γούκο (Ηπείρου) και κ. Γρεβένη (Χαλκιδικής), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο κ. Κουτσιαύτης (Άρτας).

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/