Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ραντεβού στην Καβάλα από ευρωπαίους νεοφασίστες

Συναγερμός στις ελληνικές αρχές και αντίδραση του δημάρχου της πόλης στην επικείμενη σύναξη


ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ;



Στις 14 Ιουλίου έχουν δώσει ραντεβού νεοφασίστες από όλη την Ευρώπη στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος.



Η συνάντηση δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα – όπως αναφέρουν οι διοργανωτές- αλλά θέλουν να μοιράσουν φάρμακα σε ηλικιωμένους και παιχνίδια σε παιδιά, επιχειρώντας να περάσουν ένα φιλανθρωπικό προφίλ στις τοπικές κοινωνίες. Διαφοροποιούνται από την τοπική Χρυσή Αυγή και οι νεοφασίστες από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, Αυτονομιστές της Κορσικής, θέλουν να κάνουν μια επίδειξη επί ελληνικού εδάφους με την καμπάνια που ονομάζεται acropolis against wall street journal.


Μία από τις τρεις πόλεις που θα δοθεί ραντεβού είναι η Καβάλα, ενώ τις αρχές ασφαλείας προβληματίζει έντονα η συνύπαρξη γάλλων και κορσικανών φασιστών που βρίσκονται σε σκληρή κόντρα. Ταυτόχρονα, αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η Καβάλα διαθέτει ισχυρό φασιστικό αλλά και αντιφασιστικό κίνημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Αντίθετη Κ. Σημιτσή


Σύμφωνα με το Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σημιτσή, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αλλά σημειώνει ότι η προσπάθεια αυτή κρίνεται υποκριτική και κατακριτέα. Προσθέτει, πάντως, ότι τα πολιτικά κόμματα σε συνεργασία με τους θεσμοθετημένους φορείς του κράτους και της αυτοδιοίκησης μπορούν να φέρουν σε πέρας παρόμοιο έργο, χωρίς να τοποθετηθεί για το πολιτικό σκέλος της συρροής φασιστών στην ευρύτερη περιοχή.
Σημειώνει, τέλος, ότι πρόκειται για εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, με αφορμή την ελληνική οικονομική κρίση




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/