Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Άνθιμος κατά Τουρκίας για την Θράκη

Εναντίον των συνήθων υπόπτων έβαλε σήμερα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και πρώην Αλεξανδρουπόλεως


ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;



Εναντίον των "συνηθών υπόπτων" Σκοπιανών και Τούρκων έβαλλε και σήμερα από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ενώ εξαπέλυσε τα βέλη του και εναντίον των Εβραίων. Δεν είπε κουβέντα για το gay festival και είχε μια καλή κουβέντα για τον Α.Σαμαρά.


Μιλώντας για τους βόρειους γείτονές μας επανέλαβε για άλλη μια φορά τις διεκδικήσεις τους ξεκαθαρίζοντας πως "το όνομα Μακεδονία δεν θα το δώσουμε". Καυτηρίασε τη στάση όσων αγοράζουν βενζίνη ή άλλα προϊόντα από τα Σκόπια επειδή είναι πιο φθηνά λέγοντας πως "είναι προσφορά στον εχθρό" και επιτέθηκε σε νεολαία συγκεκριμένου κόμματος που συμμετείχε σε φεστιβάλ στη γειτονική χώρα.


Για τους Τούρκους είπε πως διεκδικούν το μικρό κομμάτι Θράκης που απέμεινε ελληνικό ενώ στράφηκε και κατά των Εβραίων που αναζητούν να αγοράσουν κτίρια στην παραλία της Θεσσαλονίκης. "Αυτά είναι βήματα για την άλωση της Θεσσαλονίκης . Οι Εβραίοι ερωτοτροπούν με την πόλη".


Ευχήθηκε περαστικά στο νέο πρωθυπουργό Α.Σαμαρά μετά την περιπέτεια της υγείας που είχε και δήλωσε την ικανοποίησή του για την επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και στον ίδιο το νέο υπουργό Θ.Καράογλο ο οποίος παρέστη στην θεία λειτουργία ενώ το μόνο που είπε για το gay festival στη Θεσσαλονίκη ήταν όταν μιλούσε για μια εκδήλωση του δήμου και τόνισε πως "ο δήμος Θεσσαλονίκης χθες είχε άλλες ευθύνες για αποτρόπαιες εικόνες της πόλης"


.