Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Αυτός ήταν ο Κομοτηναίος ψαροντουφεκάς που βρήκε τραγικό θάνατο στη Σαμοθράκη

Ενα μήνα μετά την εξαφάνισή του, βρέθηκε το άψυχο σώμα του Δήμου Ραχμανίδη παρασυρμένη από τα κυματα στην Χαλκιδική


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Στην παραλία του Παλιουρίου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, λόγω ισχυρών ρευμάτων, εκβράστηκε το πτώμα του άτυχου Κομοτηναίου ψαροντουφεκά Δήμου Ραχμανίδη, που εδώ και ένα μήνα περίπου ήταν αγνοούμενος, μετά το τραγικό ατύχημα που συνέβη στην περιοχή της Λαδόξερας Σαμοθράκης.

Στα τέλη του Ιουνίου, ο Ραχμανίδης μαζί με τον φίλο του Δημήτρη Ζάμπογλου, πήγαν για ψάρεμα με φουσκωτό στο οποίο παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δυο στη θάλασσα. Περισυλλέχθηκαν από ζευγάρι ψαράδων που βρισκόταν στην περιοχή και αντιλήφθηκε το συμβάν. Ο Ραχμανίδης βούτηξε για δεύτερη φορά για να σταματήσει το σκάφος, αλλά τον χτύπησε η προπέλα με αποτέλεσμα να χαθεί στα βαθιά νερά, ενώ ο Ζάμπογλου σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μετά από εγχείρηση διέφυγε τον κίνδυνο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, είχαν κρατήσει αρκετές μέρες αλλά δεν είχαν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα.

O Δήμος Ραχμανίδης ήταν 49 ετών και ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα. Να σημειωθεί ότι ήταν πολύ αγαπητός, εμπειρότατος ερασιτέχνης ψαράς και δύτης, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε εξοπλισμό και φουσκωτό, ενώ παράλληλα ήταν κυνηγός και οδηγός τζιπ 4Χ4. Η σύζυγος και τα δυο παιδιά του, μετά από έναν δραματικό μήνα, τον αποχαιρέτησαν την Παρασκευή 20/7 μαζί με πλήθος συγγενών και φίλων, στην τελευταία του κατοικία...