Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Με ήττα ξεκίνησε ο Πανθρακικός το πρωτάθλημα

Εχασε με 1-0 στην Τούμπα από τον ευρωπαίο ΠΑΟΚ, που κατέκτησε τους πρώτους του τρεις βαθμούς χάρη σε ένα τέρμα του Αθανασιάδη

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




Με ήττα ξεκίνησε ο Πανθρακικός το φετινό πρωτάθλημα, αφού έχασε από τον ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" επικράτησε 1-0 της ομάδας της Κομοτηνής στην Τούμπα και κατέκτησε τους πρώτους τρεις βαθμούς του στην Super League, τέσσερις ημέρες πριν την ρεβάνς κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης. Σκόρερ χρίστηκε ο φορμαρισμένος Αθανασιάδης με δυνατό σουτ στο 57' μετά από κεφαλιά πάσα του Λόρενς.


Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε να ξεκινήσει ως μπακ τους Κωνσταντινίδη και Σταφυλίδη αντί των Ετο και Λίνο, τους οποίους ξεκούρασε εν όψει της ρεβάνς με την Ραπίντ και τον Σαλπιγγίδη ως παρτενέρ του Αθανασιάδη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεσαν τον Πανθρακικό με το καλημέρα. Ο "Δικέφαλος" πήρε για λίγα λεπτά τον έλεγχο του ματς και στο 5' μετά από συνεργασία των Κάτσε, Αθανασιάδη και Ρομπέρ, ο Γάλλος δεν σούταρε όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με το πέρασμα του χρόνου να πλησιάσουν στην εστία του "Δικεφάλου" και η αλήθεια είναι ότι το κατάφεραν.

Στο 10' ο Πανθρακικός ανησύχησε για πρώτη φορά την άμυνα του ΠΑΟΚ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σαρακατσάνος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως, η μπάλα έφυγε έξω. Ενα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σαρακατσάνος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ρομπέρ που είχε πάρει θέση στην γραμμή της εστίας έσωσε τον ΠΑΟΚ. Στο 18' έγινε λάθος, ο Λουσέρο ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, όμως, το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Γλύκος, ενώ στο 20' ήταν η σειρά του Σαλπιγγίδη να προσπαθήσει να σκοράρει με μακρινό σουτ, χωρίς, ωστόσο να μπορέσει να νικήσει τον Αντίλοβιτς.

Στο 26' ο Ρομπέρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κατσικάς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μουνάφο και στο δοκάρι, πριν καταλήξει σε νέο κόρνερ, στην καλύτερη έως τότε ευκαιρία του αγώνα. Μετά από ένα διάστημα που ο ρυθμός ήταν υποτονικός, ο Σαλπιγγίδης συνεργάστηκε με τον Κωνσταντινίδη, ο τελευταίος σέντραρε, ο Αντίλοβιτς δεν απέκρουσε σταθερά, ο Γεωργιάδης που βρέθηκε στην περιοχή προσπάθησε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία με ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ

Στο 42' ο Λουσέρο δοκίμασε το πόδι του, όμως, δεν βρήκε στόχο, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν αρκετά λάθη και έδειχναν να μην είναι συγκεντρωμένοι. Στον χρόνο που απέμενε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο.

Ο Σαλπιγγίδης ένιωσε ενοχλήσεις και με την έναρξη του δευτέρου μέρους έδωσε την θέση του στον Λόρενς. Ο ΠΑΟΚ όπως ήταν φυσικό μπήκε πιο φουριόζος και περιορίζοντας τα λάθη του εγκαταστάθηκε στα καρέ του Πανθρακικού χωρίς, ωστόσο, να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες. Στο 56', όμως, "μίλησε" και πάλι ο Κλάους. Μετά από κεφαλιά πάσα του Λόρενς ο σέντερ φορ του "Δικεφάλου" κεραυνοβόλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Αντίλοβιτς και άνοιξε το σκορ.


Στο 65' ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση, όμως, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ο ρυθμός του ματς έπεσε στην συνέχεια, ο "Δικέφαλος" προσπαθούσε να διατηρήσει δυνάμεις για τον επαναληπτικό κόντρα στην Ραπίντ και ο Πανθρακικός να απειλήσει, κυρίως, με αντεπιθέσεις. Στο 75' οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία, όταν ο Λουσάρο έκανε την σέντρα, ο Κοντογουλίδης έπιασε από κοντά την κεφαλιά, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Κάπου εκεί εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες του Πανθρακικού να πάρει έστω τον ένα βαθμό αφού έως την λήξη δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά την εστία του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (75' Φωτάκης), Ρομπέρ (67' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46' Λόρενς), Αθανασιάδης
Πανθρακικός: Αντίλοβιτς, Βιλαρέχο (82' Μιχαλόπουλος), Στάθης, Λουτσέρο, Σερφά, Μίνγκας (61' Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης (74' Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης

.