Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Τα Οικονομικά βρέθηκαν στο επίκεντρο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δράμα με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  Κώστα Ασκούνη
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ







Τα Οικονομικά των Δήμων βρέθηκαν στο επίκεντρο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Δράμας με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστα Ασκούνη.

Η Συνέλευση της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, πραγματοποιήθηκε ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει στην Αθήνα στις 30 Αυγούστου, με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους των Δήμων.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια των μειώσεων της τελευταίας τριετίας που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οδηγεί τους Δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, στο σταμάτημα των Προγραμμάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην ακύρωση κάθε προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης να σταθεί στο πλευρό των πολιτών διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και τη βιώσιμη λειτουργία των πόλεων και των οικισμών τους.

Ο Δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στους δήμους, ενώ ο ίδιος σχολίασε πως «δε βρίσκω κανένα λόγο να είμαι δήμαρχος…»!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σιμιτσής εισηγήθηκε στα μέλη της Ένωσης, να προχωρήσουν οι ΟΤΑ της Περιφέρειας σε συμβολικό – προειδοποιητικό κλείσιμο των δήμων, στις 30 Αυγούστου, ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.