Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Διαφωνεί και το ΠΑΣΟΚ στη μεταφορά μεταναστών στη Θράκη

Δείτε τι δήλωσε για το θέμα ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Κώστας Τριαντάφυλλος

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την μεταφορά μεταναστών από την Αττική στη Θράκη, που διενεργείται τα τελευταία 24ωρα.
"Αποτελεί αδιαμφισβήτητη ανάγκη η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας αλλά και προστασίας των ατομικών ελευθεριών στο κέντρο των Αθηνών. Σήμερα η εφαρμογή της νομιμότητας στις γκετοποιημένες γειτονιές της Αθήνας, σημαίνει αξιοπρέπεια, σημαίνει δυνατότητα ενάσκησης δικαιωμάτων για όλους τους κατοίκους. Δεν είναι όμως επιτρεπτό αυτό να συνεπάγεται τη μεταφορά του προβλήματος σε άλλες περιοχές της χώρας.
Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί μείζον εθνικό θέμα, το οποίο απαιτεί στρατηγική αντιμετώπιση και ολοκληρωμένο σχέδιο. Η μεταφορά μεταναστών χωρίς διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και προηγούμενη ενημέρωση, δεν βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος. Ιδιαίτερα για την Θράκη, με τα σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα, η συνέχιση της λειτουργίας των Σχολών Αστυφυλάκων είναι αδιαπραγμάτευτη".