Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Θρακιώτης ο προσωπικός οδηγός και η σκιά του Μόργκαν Φρήμαν

Κινείται μεταξύ Μαλιμπού, Σάντα Μπάρμπαρα και Λος Αντζελες. Τον ακολουθεί σε όλα τα ταξίδια του με το ιδιωτικό του αεροπλάνο και  ζει την ζωή του διάσημου αστέρα που υπήρξε τρεις φορές υποψήφιος για Οσκαρ

      ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ





Μεγάλωσε στο Αρμενιό της Κομοτηνής απέναντι από το Ξενία, ο Στράτος Αϊβατζίδης,  σ΄ένα ταπεινό σπιτάκι μιας οικογένεια με αρχές που πριν 20 χρόνια, σε ηλικία 28 ετών αποφάσισε να φύγει στην Αμερική, να δοκιμάσει την τύχη του ενώ ήδη είχε ένα γάμο που τελείωσε. Σήμερα κινείται δίπλα στους μεγάλους αστέρες του κινηματογράφου αφού κατάφερε μετά από 10 χρόνια παραμονής στην Αμερική να γίνει Αμερικάνος πολίτης, να κάνει ένα νέο ευτυχισμένο κι επιτυχημένο γάμο, να ενταχθεί στο προσωπικό του διάσημου ηθοποιού Φρήμαν Μόργκαν ως ο προσωπικός του οδηγός και να κινείται με την λιμουζίνα σε όλες τις εξόδους του, να είναι η σκιά του ακόμη και στα ιδιωτικά του ταξίδια με το προσωπικό του αεροπλάνο.  Εκεί γνώρισε τον Κλιντ Ιστγουντ, τον Ρίτσαρντ Γκιρ, τον Μάρτιν Σίν, πήγε στην βίλα της Mαντόνα, γνωρίζει το τζετ σετ της Αμερικής κι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του αφεντικού του.

Η κ.Σοφία Αϊβατζίδου 
καμαρώνει με τον 
διάσημο ηθοποιό 
Φρήμαν Μόργκαν 
στον οποίο 
δουλεύει ως προσωπικός 
οδηγός ο γιος της. 
Η φωτογραφία είναι στο 
Λος Αντζελες σ΄ένα από τα 
ταξίδια της στην Αμερική

Ο συντοπίτης μας ζει σ΄ ένα σπίτι 270 τ.μ. στο Οζ Ανσάιτ κοντά στον Σαν Ντιέγκο τα σύνορα Μεξικού Αμερικής και του Λος Αντζελες. Στην Κομοτηνή συναντήσαμε την μητέρα του Σοφία Αϊβατζίδου που χαίρεται την πρόοδο και την ευτυχία του ενώ πήγε πάνω από 10 φορές να τον δει και να μείνει στην Αμερική για κάποιους μήνες. Στο σπίτι τα άλμπουμ της είναι γεμάτα φωτογραφίες από ταξίδια τους περιηγήσεις σε μια χώρα παράδεισο που τα περισσότερα έργα είναι κατασκευασμένα αλλά εκεί όπως θα πει αξιοποιούν τα πάντα.

Η 76χρονη κ. Σοφία τώρα με τα προβλήματα υγείας που έχει, δεν ελπίζει να ξαναπάει στην Αμερική την χώρα της τεχνολογίας και των επιστημών, αλλά περιμένει ναρθεί ο γιος της να την δει όπως πρόσφατα που ήρθε με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Μόργκαν στην Ιταλία και ο ίδιος πετάχτηκε για μια εβδομάδα να την δει στην Ελλάδα. Η δουλειά του είναι να τον μετ5αφέρει όπου τον θέλουν οι υποχρεώσεις τους αφού ο ίδιος δεν οδηγεί αλλά κινείται σε πολλά σημεία στο Μαλιμπού, την Σάντα Μπάρμπαρα, το Λος Αντζελες και όπου αλλού έχει τις μονοκατοικίες του.

Ο Στράτος. ξενάγησε την μητέρα του σ΄αυτά τα ταξίδια παντού. Εντυπωσιασμένη ήταν από το Γκράν Κάνιον, την Αριζόνα, τη Νεβάδα, το φράγμα του ποταμού Κολοράντο, το Χόλυγουντ, τις πόλεις με τα τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τα Καζίνο, τον πλούτο αλλά και την φτώχεια των παραγκουπόλεων που είδε στις νότιες πολιτείες. Η πατρίδα μας είναι ένας θησαυρός ένα διαμάντι πανέμορφη με φυσική αυθεντική ομορφιά εκεί όμως κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα μέρη τους με την τεχνολογία και την συστηματική δουλειά. Η Αμερική σε έλκει και όσο την γνωρίζεις τόσο δεν θέλεις να την εγκαταλείψεις.

Ο Μόργκαν Φρήμαν

Από το θεατρικό σανίδι στην τηλεόραση και από εκεί στον κινηματογράφο, ο Μόργκαν Φρίμαν δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ για τις ερμηνείες του στις ταινίες "Street Smart", "The Shawshank Redemption" και "Driving Miss Daisy" (Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού), ο Φρίμαν έχει διακριθεί σε έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1971, στην ταινία "Who Says I can`t Ride a Rainbow" και ακολούθησαν οι "Eyewitness", "Harry and Son", "Clean and Sober", "Glory", "The Bonfire of Vanities", "Blood Money", "Unforgiven", "Outbreak", "Seven", "Chain Reaction", "Kiss the Girls", "Amistad", "Peep Impact", "Along Came a Spider", "High Crimes", "The Sum of all Fears", κ.αΠρόσφατα τον είδαμε στις ταινίες "Bruce Almighty", "Dreamcatcher", "Levity", "The Big Bounce", "Million Dollar Baby", "Edison", "Αn Unfinished Life", "Danny the Dog" και "Batman Begins".

Στο "Million Dollar Baby", ταινία για την οποία απέσπασε το πιο πρόσφατο βραβείο Όσκαρ, συνεργάζεται ξανά με τον Κλιντ Ίστγουντ μετά το γουέστερν "Οι Ασυγχώρητοι" και κάνει για ακόμα μία φορά αυτό που ξέρει καλά: δίνει στον ήρωα που ενσαρκώνει - τον βετεράνο μποξέρ Σκραπ σε αυτή την περίπτωση το βάθος, τη στιβαρότητα και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να γίνεται η καρδιά και η ψυχή της ταινίας...