Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο επεισόδιο στο θέμα με την τουρκική σημαία στο ρολόι της Ξάνθης

Σφοδρή απάντηση "Μαχητή" σε "Τουρκική Ένωση Ξάνθης", Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: 
"Φανταστείτε η Μέρκελ να επισκέπτονταν την Θράκη και η Καραγιάννη του Φόρουμ να της χάριζε μια φωτογραφία με την... Γερμανική σημαία να κυματίζει στον αέρα ή τον Πατριάρχη να μοιράζει φωτογραφίες της Κωνσταντινούπολης με την... Ελληνική σημαία να κυματίζει στον Βόσπορο"

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ!
«Χαλκευμένη» η φωτογραφία!
Ιδού τα δικαστήρια Αχμέτ Μ. Καρά

ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...
*Οι πραγματικοί αριστεροί κύριε Χουσεϊν Ζεϊμπέκ δεν έχουν μηνιαίο εισόδημα 20.000 Ευρώ κι αντί να λύνουν τα προβλήματα της μειονότητας και της φτωχολογιάς «κλείνουν» τα μάτια σε διχαστικές Εθνικιστικές πρακτικές

ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! 
ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΧΑΖΟΥΜΕ...
*Φανταστείτε η Μέρκελ να επισκέπτονταν την Θράκη και η Καραγιάννη του Φόρουμ να της χάριζε μια φωτογραφία με την Ακρόπολη και την... Γερμανική σημαία να κυματίζει στον αέρα ή τον Πατριάρχη να μοιράζει φωτογραφίες της Κωνσταντινούπολης με την... Ελληνική σημαία να κυματίζει στον Βόσπορο!

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ!
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ SITE-TV ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»!

ΣΦΟΔΡΗ επίθεση εξαπέλυσαν χθες εναντίον του «Μ» των μεγάλων δρόμων,  με εμφανή την «γεύση» Χουντικών αντιλήψεων και πρακτικών (πας διαφωνών μαζί μας ίσον «βάρβαρος»...), ο ΣΥΡΙΖΑ σε συντεταγμένη διατακτική με την Εθνικιστική Τουρκική Οργάνωση που «αυτοβαπτίστηκε» «ΤΕΞ» (Τουρκική Ένωση Ξάνθης)!
-Επιχειρούν να μας ΦΙΜΩΣΟΥΝ, επιχειρούν να ποδηγετήσουν την δημοσιογραφική έρευνα, επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν!
Μάλιστα δεν δίστασαν για την εξυπηρέτηση αυτών των σκοπών να «στρατολογήσουν» και δήθεν προοδευτικούς δημοσιογράφους που κατά το δοκούν τρέχουν πίσω από τις πολιτικές εξουσίες, μέχρι πρότινος με το ΠΑΣΟΚ και τον ισχυρότατο πρώην Υπουργό Ανάπτυξης και τώρα με τον Αλέκο Κοντό και την Νέα Δημοκρατία...
Τι απαντάμε και στους μεν αλλά και στους δε... Αδίκως κοπιάζουν, αδίκως ματαιοπονούν.
-Εμείς, θέλουν δεν θέλουν ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και ΤΕΞ θα ενώσουμε τον κόσμο (Χριστιανούς και μουσουλμάνους) εδώ στην Ελληνική Θράκη και δεν θα τον διχάσουμε... Ο πραγματικός δυνάστης της μειονότητας είναι όλοι αυτοί οι «προύχοντες» που «τρέχουν» πίσω από τους «αφέντες» Υπουργούς και πολιτικούς της Τουρκίας, προκειμένου να τα έχουν καλά με όλους και να τα οικονομάνε σε βάρος των φτωχών και αγράμματων, για να περνάνε αυτοί καλά και οι άλλοι... να τους ζητωκραυγάζουν!
Δημοσιεύουμε αυτούσιες και τις δύο επιστολές-ανακοινώσεις (ΤΕΞ και ΣΥΡΙΖΑ) και αντιπαραθετουμε την δική μας καθαρή θέση με νέες αποκαλύψεις.
Οι αναγνώστες μας, στους οποίους και μόνο απολογούμαστε, ας κρίνουν δικαίους και αδίκους, έξω από τις Εθνικιστικές κορώνες της ΤΕΞ και των δεκανικίων τους... και δεν έχουν καμία σχέση με την δική μας φιλοσοφία!
-Εμείς θέλουμε ως εφημερίδα να παλέψουμε για τις κοινές αγωνίες Χριστιανών και μουσουλμάνων στο «χλωμό» μέλλον της κοινής μας πατρίδας, όπου όλοι μαζί περνάμε και βιώνουμε τον Γολγοθά, την φτώχια και την ανεργία,  την ώρα που οι... Τσιπράδες προκαλούσαν την κοινωνία με τις... χαλαρές τους διακοπές στα νησιά του Αιγαίου!!! Ως μελλοντικοί «βαρόνοι» της εξουσίας...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΞ ΣΤΟΝ «Μ»
Προς τον κ. Παπαδόπουλο
Εκδότη της Εφημερίδας Μαχητής
Κ. Παπαδόπουλε με πολύ μεγάλη έκπληξη αλλά ταυτόχρονα και λύπη διαβάσαμε τα όσα αναφέρονται στην εφημερίδα σας και συγκεκριμένα στο φύλλο του Σαββάτου, σχετικά με το πίνακα που δωρίσαμε στον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπόζνταγ.
Σχετικά με το πίνακα αυτό και τις αναλήθειες του δημοσιεύματος σας, νιώθω την ανάγκη να θέσω υπ’ οψιν  σας τα παρακάτω:
1)         Κατ’αρχήν  η φωτογραφία σε καμία περίπτωση δεν είναι χαλκευμένη και είναι γνήσια με μια μοναδική παρέμβαση χρωμάτωσης.  Είναι μια εικόνα που απεικονίζει το πλήθος που είχε μαζευτεί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας για να χαιρετήσει τον τότε Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Τζελάλ Μπαγιάρ.
2)         Ο πίνακας σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζει την Ξάνθη επί Τουρκοκρατίας. Όπως προανέφερα στο πίνακα απεικονίζεται ένα γεγονός που έχει λάβει χώρα κατά το έτος 1952.
3)         Η σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στο ρολοϊ από τους αρμόδιους, προφανώς προς τιμήν του επισκέπτη.
4)         Αν και επισημαίνετε ότι το θέμα συζητήθηκε ως κεντρικό θέμα της εκπομπής «Ανοιχτή Γραμμή» και ότι εσείς  είχατε κάποιες επιφυλάξεις για την γνησιότητα της φωτογραφίας, ωστόσο δεν αποφεύγετε την χρήση του τίτλου «Η Φωτογραφία του διχασμού» και υπότιτλου «Προβοκάτορες ή Προδότες του Έθνους»;  
5)         Αναφέρεστε σε δημοσιογραφική  έρευνα που πραγματοποιήσατε και πως διαπιστώσατε ότι ο πίνακας που δωρίσαμε στον κ. Μπόζνταγ απεικονίζει την Ξάνθη επί Τουρκοκρατίας. Κ. Παπαδόπουλε  η δική μας διαπίστωση είναι ότι, 1) Μάλλον δεν έγινε καμία  δημοσιογραφική έρευνα όπως ισχυρίζεστε ή συμβουλευτήκατε άτομα που είχαν μαύρα μεσάνυχτα και 2) Εντός της δημοσιογραφικής έρευνας αυτής δεν θα έπρεπε να επικοινωνήσετε και με μας, τους ανθρώπους δηλαδή που κατηγορείτε για διχασμό και προδοσία του Έθνους; Η μήπως, η δική σας «αντικειμενική» και «αμερόληπτη» δημοσιογραφική αντίληψη είναι αυτή;
Κ. Παπαδόπουλε,
Επειδή στον πίνακα που δωρίσαμε στο κ. Μπόζνταγ κατά την γνώμη μας απεικονίζονται η φιλία και οι καλές σχέσεις εκείνης της εποχής μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Επειδή ο συγκεκριμένος πίνακας δωρίθηκε στον κ. Μπόζνταγ, με την ευχή να ξαναφτάσουν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις στα επίπεδα εκείνης της εποχής.
Επειδή τα μέλη της μειονότητας και ειδικότερα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ποτέ δεν ενήργησαν διχαστικά και ποτέ μα ποτέ δεν προδώσαν την χώρα τους την οποία υπηρέτησαν, υπηρετούν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν πιστά.
Επειδή με το συγκεκριμένο δημοσίευμα όχι μόνο διαστρεβλώνετε την αλήθεια, αλλά πράττετε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης  και σε μια εποχή που οι ρατσιστικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί  σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας, μας στοχοποιείτε.
Επειδή με αυτές τις αναληθείς και ανακριβείς δημοσιεύσεις ΕΣΕΙΣ διχάζετε τους πολίτες του τόπου αυτού.
Επειδή θα πρέπει και έχετε την υποχρέωση να αποκαταστήσετε την αλήθεια.
Αφού επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, ΖΗΤΟΥΜΕ να δημοσιεύσετε στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας την παρούσα επιστολή μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Αχμέτ Μ. ΚΑΡΑ
Πρόεδρος ΤΕΞ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
1. Η περιβόητη φωτογραφία είναι «χαλκευμένη»!!! Το ομολογεί η ίδια η ΤΕΞ που στην απάντησή της, ομολογεί απερίφραστα ότι έκανε «παρέμβαση χρωμάτωσης»! Δηλαδή, πήρε μια άοσμη μαυρόασπρη φωτογραφία, χρωμάτισε με ιδιαίτερα έντονο το κόκκινο χρώμα της Τουρκικής Σημαίας επάνω στο σύμβολο της πόλης το ψηλό μας ρολό και στη συνέχεια, την «δώρισε» στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης. Πρόκειται για μια κίνηση ΔΙΧΑΣΜΟΥ! Κίνηση καθαρά Εθνικιστικής σκοπιμότητας...
2. Πράγματι η φωτογραφία δεν είναι επί Τουρκοκρατίας, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πρόθεση και τον κύριο στόχο των εμπνευστών και «δωρητών» της... Σε αυτήν την περιοχή όπως και σε όλα τα Βαλκάνια κυριαρχούσε η... Τουρκική σημαία! Αυτά τα μέρη ήταν Τουρκοκρατούμενα... αυτό το μήνυμα ήθελαν να δώσουν με την φωτογραφία που δώρισαν στον Τούρκο πολιτικό. Άλλωστε σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης εδώ κατοικούν Έλληνες μουσουλμάνοι... και υποτίθεται αυτό σέβονται και οι γείτονές μας.
3. Η αποκάλυψη. Την συγκεκριμένη φωτογραφία οι άνθρωποι της ΤΕΞ την πήραν από το περιβόητο ανθελληνικό σάϊτ BATI TRAKYA HABER που προβάλει την «ΙΔΕΑ» της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης και της... Τουρκίας των Βαλκανίων! Δημοσιεύουμε αυτούσια την «τραγική» φωτογραφία του ΔΙΧΑΣΜΟΥ που έσπευσαν να υιοθετήσουν ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Σιδηρόπουλος.
Το συγκεκριμένο web tv κανάλι εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο μέσω internet με έργα και διάφορα ντοκιμαντέρ. Η μορφή σήματος του είναι σε hd δηλαδή υψηλής μορφής ποιότητα εικόνας) και λογότυπό επάνω επάνω, όπου κυριαρχεί η σημαία της Ανεξάρτητης Τουρκικής Θράκης!!!
-Πρόσφατα στον Εχίνο θεάθηκαν μαθητές με την συγκεκριμένη σημαία στη μπλούζα τους, εκεί με ακρο-Εθνικιστικούς στόχους και σκοπούς, προβάλλονται οι συγκεκριμένες φωτογραφίες που μονταρίστηκαν με ΧΡΩΜΑ από τους ανθρώπους της ΤΕΞ (ή ενδεχομένως κι από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής), με αυτονόητο το σκοπό φυσικά την έντονη φιλοΤΟΥΡΚΙΚΗ προπαγάνδα στη περιοχή.
4. Στις απειλές του Προέδρου της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Μ Καρά ότι θα μας πάει στα... δικαστήρια, απαντάμε με μια απλή φράση: «Μη το λες μόνο... Ιδού τα δικαστήρια, σε περιμένουμε»!!! Μαζί με όλο το σινάφι σου φυσικά....»!!!
5. Φανταστείτε η Μέρκελ να επισκέπτονταν την Θράκη και η περίφημη Καραγιάννη του Φόρουμ και της Ελληνογερμανικής φιλίας να της χάριζε μια φωτογραφία με την... Ακρόπολη και την... Γερμανική σημαία να κυματίζει στον αέρα ή τον Οικουμενικό Πατριάρχη να δωρίζει στους επισκέπτες του στο Φανάρι,  φωτογραφίες της Κωνσταντινούπολης με την... Ελληνική σημαία να κυματίζει στον Βόσπορο!
6. Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που ακόμη μένουν νωπά τα ευχαριστήριά του για την... αστυνομία και την άψογη φιλοξενία της στους λαθρομετανάστες (που αργότερα το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι κοιμούνται στιβαγμένοι στο πάτωμα), λέμε δύο απλές κουβέντες. «Ασχολήσου με τα καυτά προβλήματα των φτωχών μουσουλμάνων, δες τις αγωνίες του απλού λαού που σε ψήφισε και σταμάτα να εξελίσσεσαι κι εσύ σε VOICE OF TURKEY!» Τίποτε άλλο...
7. Οι πραγματικοί αριστεροί ιδεολόγοι κύριε Χουσεϊν Ζεϊμπέκ δεν έχουν μηνιαίο εισόδημα 20.000 Ευρώ (βουλευτιλίκι και φαρμακείο) κι αντί να λύνουν τα προβλήματα της μειονότητας και της φτωχολογιάς «κλείνουν» τα μάτια σε διχαστικές Εθνικιστικές κορώνες των «γκρίζων» εγκάθετων της περιοχής μας και απλά... κάνουν τον βουλευτή! Παλεύουν για την ανεργία στην περιοχή μας, για τους κοινούς αγώνες Χριστιανών και μουσουλμάνων... κι όχι για την Τουρκική προπαγάνδα!
8. Με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ή την… αρθογραφία του Σιδηρόπουλου που ονειρεύεται προφανώς καριέρα με τον... ΣΥΡΙΖΑ τρέχοντας άλλοτε πίσω από τον Σωκράτη Ξυνίδη και τώρα πίσω από τον Κοντό και τον Ταρενίδη, δεν ασχολούμαστε!
9. Κανείς διάλογος με αυτούς που βλέπουν ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ και «κρύβονται» πίσω από Εθνικιστικές αντιλήψεις στο βωμό της ψηφοθηρίας και των κομματικών ή προσωπικών σκοπιμοτήτων τους!
10. ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΧΑΖΟΥΜΕ...
-Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα ως εφημερίδα... γιατί ξέρουμε από φτώχια, γιατί φάγαμε στην ΙΧ Μεραρχίας την «πατάτα» στη σόμπα της Σενιχάς, μεγαλώσαμε με τον Χασάν και την Αϊσέ και ήπιαμε το ίδιο υπερήφανο νερό της Κόκκινης Βρύσης...!
Σταματήστε εξ ιδίων να κρίνετε τους άλλους... Βρώμικα παιχνίδια εσείς παίζετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που οι περισσότεροι είστε αριστεροί σαλονιών κι όχι εμείς που δεν ξεχάσαμε τις ρίζες μας... Εγώ που ήμουν και παρέμεινα το παιδί μιας φτωχιάς καπνεργάτριας που με δίδαξε να κάνω όνειρα και να μη ξεχωρίζω τον λαό σε φτωχούς ή πλούσιους, σε μουσουλμάνους ή Χριστιανούς...
Π.Π.

ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ
Κατά καιρούς εμφανίζονται σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο δημοσιεύματα στα οποία η δημοσιογραφία απουσιάζει και τη θέση της παίρνει το ψέμα, η ανακρίβεια και η λάσπη. Επαγγελματίες εκδότες-λασπολόγοι διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις, παραποιούν δηλώσεις, ακόμη και ιστορικά γεγονότα, παίζοντας ένα επικίνδυνο και βρώμικο παιχνίδι. 
Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου στις 22-09-2012, στοχοποιείται για ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο εκλεγμένος από τους πολίτες της Ξάνθης βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Πέτρα του σκανδάλου αυτή τη φορά είναι μια φωτογραφία, που απεικονίζει το ρολόι της Ξάνθης με μια τούρκικη σημαία, η οποία χαρίζεται από τον πρόεδρο της ΤΕΞ  στον αντιπρόεδρο της τούρκικης κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, κατά την επίσημη επίσκεψη του. Το παρών στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσαν υποψήφιοι βουλευτές και θεσμικοί παράγοντες της Ξάνθης, γεγονός όμως που αποκρύπτεται εσκεμμένως από τους κοινούς συκοφάντες.  
Η «ύποπτη» φωτογραφία δεν είναι από την εποχή της τουρκοκρατίας, όπως μας πληροφορούν οι ανιστόρητοι «εκδότες», αλλά από το 1952 κατά την επίσημη επίσκεψη του τότε προέδρου της Τουρκίας Τζελάλ Μπαγιάρ στην Ελλάδα. Αφού επισκέφτηκε τον Πειραιά και διέμεινε 3 μέρες στην Αθήνα, με τη συνοδεία του βασιλιά Παύλου, πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και κατέληξαν στη Ξάνθη. Το ελληνικό κράτος κρέμασε την τούρκικη σημαία στο ρολόι της Ξάνθης ως ένδειξη φιλίας των δύο λαών. Αντίστοιχη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Τουρκία.
Το ρεπορτάζ, εκτός από ιστορικά ανακριβές, είναι λίγο μπαγιάτικο και ύποπτο. Δύο διαφορετικοί εκδότες έθιξαν ακριβώς το ίδιο θέμα, την ίδια ημερομηνία(22-09-2012) για μια συνάντηση του περασμένου μήνα. Η είδηση φυσικά δεν έμεινε σε τοπικό επίπεδο, αλλά ακολούθησε την ίδια διαδρομή με προηγούμενα δημοσιεύματα και μεταδόθηκε και από άλλα «έγκριτα» blog και εφημερίδες,  συνεχίζοντας τον πόλεμο λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή της πόλης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κατευθυνόμενα ρεπορτάζ επιχειρούν να πλήξουν την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ψεύδη και ανακρίβειες. Στον πόλεμο της βρώμικης επίθεσης έχουν κατασκευαστεί αφίσες, τις οποίες, εκτός από ακροδεξιά blog, με περισσή άνεση κυκλοφορούν και δημοσιογραφικοί όμιλοι ταγμένοι στις υπηρεσίες του κατεστημένου πολιτικού συστήματος. Οι ίδιοι κύκλοι «ενημέρωναν» πως η αδερφή του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν είναι διευθύντρια του τούρκικου καναλιού TRT, το οποίο εκπέμπει και στη Θράκη.  Εργαζόμενη βέβαια στο TRT είναι η ξαδέρφη του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Αϊσέλ Ζεϊμπέκ, υποψήφια με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το 2009, γεγονός που επιμελώς απέκρυπταν στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, από όποια πλευρά και αν προέρχονται, δε μας αφορούν. Όσοι επενδύουν στον εθνικισμό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διχάσουν την τοπική κοινωνία θα μας βρουν απέναντι τους. Ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν είναι βουλευτής Ξάνθης και μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην εξαθλίωση. Ο κόσμος της εργασίας ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και καταγωγής, έχει κοινά συμφέροντα και αυτό κάποιους τους φοβίζει.