Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων στον Έβρο

Βρέθηκε την Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων με τοπικούς φορείς για καλύτερη ενημέρωση και αξιολόγηση των έργων που εκπονούνται

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε την Τρίτη 16/10 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια προγραμματισμένων συναντήσεων με τοπικούς φορείς για καλύτερη ενημέρωση στα προβλήματα της κάθε περιοχής και αξιολόγηση των έργων που εκπονούνται για την ανάπτυξη της.

Ο κ. Σιμόπουλος προέδρευσε σύσκεψης αυτοδιοικητικών παραγόντων από όλο το Νομό Έβρου, ενώ επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και το λιμάνι της πόλης. Κύρια ζητήματα της σύσκεψης αποτέλεσαν η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, τα έργα οδοποιίας, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Σιμόπουλος για το θέμα της εκβάθυνσης που έχει κολλήσει και ανέφερε ότι: «Οι σχετικές μελέτες για το έργο είναι έτοιμες και τα τεύχη δημοπράτησης στη διαδικασία προετοιμασίας, και αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ». 

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι υπάρχει αναγκαιότητα ο λιμένας Αλεξανδρούπολης να συνδεθεί με την περιφερειακή οδό της πόλης και θα καταβληθεί προσπάθεια ωρίμανσης του συγκεκριμένου έργου. Σημείωσε επίσης ότι τα λιμάνια των πόλεων, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, αποτελούν τα σημεία απ΄όπου ξεκινούν οι δρόμοι της ανάπτυξής τους και το ίδιο πρέπει να συμβεί για την Αλεξανδρούπολη. Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης έθεσε τα θέματα της ανάπλασης του παλαιού-παλαιού Νοσοκομείου και της επισκευής του Λυκείου Φερών.