Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Γεωργιανός διακινητής εγκατέλειψε τους μετανάστες στην Ξάνθη

Συνελήφθη σε αγροτική περιοχή της Ζαρκαδιάς Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθη την Τρίτη 6/9 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ζαρκαδιάς Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σρι Λάνκα και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.


Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, στον κόμβο Βανιανού της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης έκαναν σήμα στον 41χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και σε αγροτική περιοχή της Ζαρκαδίας Καβάλας, ο 41χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να διαφύγει της σύλληψη, πλην όμως δεν τα κατάφερε και συνελήφθη.

Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, διαπίστωσαν ότι ο 41χρονος, προωθούσε, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης.

.