Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Στο πατάρι του σπιτιού του δράστη κρυβόταν ο συνδετικός κρίκος του πάζλ, για την εξιχνίαση της δολοφονίας

Τι εντόπισαν εκεί οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να καταφέρουν το κτήνος να "σπάσει" και να ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα;

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στοιχείο το οποίο ολοκλήρωσε το πάζλ των προκαταρκτικών ερευνών της Ασφάλειας Ξάνθης, για το έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, ήταν ο εντοπισμός του κινητού τηλεφώνου του θύματος στο πατάρι του σπιτιού του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δράστης αρνούνταν να μιλήσει και να παραδεχθεί την αποτρόπαια πράξη του, μέχρι την στιγμή που πληροφορήθηκε ότι οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης εντόπισαν στο πατάρι του σπιτιού του κρυμμένο το κινητό τηλέφωνο της άτυχης Ζωής Δαλακλίδου. Εκεί ο δράστης «έσπασε» και παραδέχθηκε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που αφαίρεσε την ζωή της 34χρονης Ξανθιώτισσας. 

Από την άλλη ο ίδιος μιλώντας για τα γεγονότα δήλωσε πως πηγαίνοντας στο σπίτι του, πέρασε από το κατάστημα που διατηρούσε εδώ και μικρό χρονικό διάστημα και αφού μίλησε για λίγη ώρα με γείτονά του, επαγγελματία της περιοχής, συνέχισε τον δρόμο του πετυχαίνοντας το θύμα, το οποίο είχε εντοπίσει λίγες ώρες πριν στο κατάστημα που διασκέδαζε. Στη συνέχεια προέβη στην διάπραξη του αποτρόπαιου και ανατριχιαστικού εγκλήματος, αφού πρώτα βίασε το θύμα του. 

Μετά την φρικιαστική πράξη του, ο δράστης έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος  ακούγοντας το θύμα του να ουρλιάζει μέσα στις φλόγες και πήγε στο σπίτι του και κοιμήθηκε. Στη συνέχεια το ίδιο πρωί και αφού ξύπνησε, πέρασε από τον τόπο του εγκλήματος σαν να μη συμβαίνει τίποτα, άσχετα αν το σημείο ήταν γεμάτο αστυνομικούς και κατευθύνθηκε προς το κατάστημα του, αλλά πριν προλάβει να φθάσει εκεί, συνελήφθη από αστυνομικό του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά δεν ομολόγησε την πράξη του. 

Στη συνέχεια αφέθηελεύθερος και πιθανότατα υπό παρακολούθηση, μέχρι τη στιγμή που το κλιμάκιο από την Θεσσαλονίκη  ταυτοποιήσει το παλαμικό του αποτύπωμα επάνω στο αυτοκίνητο που βρίσκονταν δίπλα από το άψυχο κορμί της κοπέλας. Εκεί ξεκίνησε το κουβάρι να ξετυλίγεται αφού άνδρες της Ασφάλειας Ξάνθης, μετέβησαν στο κατάστημα του δράστη και τον συνέλαβαν.  Στη συνέχεια τον οδήγησαν στο σπίτι του και τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως αναφέραμε πιο πάνω.  

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο στους άνδρες της Ασφάλειας Ξάνθης το γεγονός ότι, ο δράστης ήταν τόσο ήρεμος κατά την παραδοχή του εγκλήματος που είχε διαπράξει, που έδειχνε έναν άνθρωπο ο οποίος συνειδητοποιημένα είχε λειτουργήσει.