Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Στην κυκλοφορία το τμήμα Πολυσίτου Ξάνθης - Αμαξάδων Ροδόπης, αλλά τα δρομολόγια μετά την Παρασκευή!


Δόθηκε ναι μεν και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος Πολυσίτου Ξάνθης και Αμαξάδων Ροδόπης μετά τo ατύχημα στις 30 Νοεμβρίου, αλλά τα δρομολόγια αργούν ακόμη 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;




Δόθηκε ναι μεν και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος Πολυσίτου Ξάνθης και Αμαξάδων Ροδόπης μετά την επιδιόρθωση από τα τεχνικά συνεργεία του ΟΣΕ λόγω του ατυχήματος που προκλήθηκε στις 30 Νοεμβρίου, αλλά τα δρομολόγια αργούν ακόμη και αιτία η απεργία των εργαζομένων του ΟΣΕ που λήγει κατά πάσα πιθανότητα αύριο.

Όπως είναι γνωστό, επρόκειτο για την επιβατική αμαξοστοιχία με αριθμό 91 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη στην οποία επέβαιναν συνολικά 100 άτομα. Εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια της αμαξοστοιχίας αλλά δεν ανετράπησαν οπότε δε σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΟΣΕ το ατύχημα οφείλονταν στην μετατόπιση των σιδηροδρομικών γραμμών εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που επικρατούσε στην περιοχή εκείνο το χρονικό διάστημα και ειδικότερα στην υποχώρηση γέφυρας χείμαρρου που βρίσκονταν στην παραπάνω περιοχή.

Τα συνεργεία του ΟΣΕ χρειάστηκαν δυο περίπου εβδομάδες για ν’ αποκαταστήσουν τη ζημιά στη σιδηροδρομική γραμμή και είναι άξια συγχαρητηρίων.