Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Επίσκεψη στην Καβάλα πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας


Που πήγε, ποιους είδε, τί είπε

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



Επίσκεψη στην Καβάλα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καπνού του δήμου, όπου και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων, ενώ συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους της ΚΑΒΑΛΑ OIL.


Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου και πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καπνού Γιάννης Βύζικας, παρουσία του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, τόνισε ότι η Γενική Συνέλευση του Ινστιτούτου αποφάσισε να ανακηρύξει τον Αλ.Τσίπρα επίτιμο μέλος εκτιμώντας την πολιτική του παρουσία και την αγωνιστικότητά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε μεγάλη τιμή να βρίσκεται σ' ένα χώρο που, όπως είπε, «αποτυπώνει την ιστορική μνήμη» και εξήρε τις προσπάθειες που έγιναν για να δημιουργηθεί το Μουσείο Καπνού και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων που είναι συνυφασμένα με την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων και του εργατικού κινήματος στη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ OIL και συναντήθηκε με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους της μοναδικής εταιρείας εξόρυξης πετρελαίου στη χώρα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ενημερώθηκε από τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων για ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο διοίκησης.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για το αναπτυξιακό σχέδιο της εταιρείας και στις δηλώσεις του τόνισε ακόμα ότι «η συζήτηση που ξεκίνησε για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υγροποιημένου αερίου στον Αστακό ή σε άλλες περιοχές της χώρας είναι και επιβλαβής και οικονομικά ασύμφορη. Αντιθέτως, θα μπορούσε εδώ στην Καβάλα με μικρό σχετικά κόστος να δημιουργηθεί μια φυσική δεξαμενή αποθήκευσης του φυσικού αερίου που θα έδινε τη δυνατότητα στο Ελληνικό Δημόσιο να ελέγχει τις εισροές ενέργειας και να αποκτήσουμε μια ενεργειακή επάρκεια που είναι το ζητούμενο στις μέρες μας».

Τέλος πρόσθεσε ότι το μνημόνιο με την Τρόικα εγκυμονεί νέους κινδύνους για την απαξίωση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

«Αλλά και η λεγόμενη απελευθέρωση της ενέργειας που μόνο προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος δεν θα είναι, μας καθιστούν ενεργούς στην προσπάθεια να θέσουμε τα ζητήματα αυτά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ν' απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αποφάσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.