Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Από το κόμμα στην κυβέρνηση ο Ξυνίδης

Είναι ο μόνος από την πεντάδα της ΑΜ-Θ με τίτλο υπουργού, έστω και αναπληρωτή.

Tο παρασκήνιο της μετακίνησης του Ξανθιώτη από την Ιπποκράτους στο υπουργείο Ανάπτυξης με έδρα τη Θεσ/νίκη





Στην κυβέρνηση μπαίνει ο μέχρι πρότινος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος αναλαμβάνει θέση αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη Β.Ελλάδα και την Ανάπτυξη.


Το κλίμα για τον κ. Ξυνίδη στο εσωτερικό του κόμματος δεν ήταν πολύ καλό τον τελευταίο καιρό, καθώς είχε αναλάβει να πείσει τα κομματικά στελέχη για την αναγκαιότητα του μνημονίου, με αποτέλεσμα σε πολλές συνεδριάσεις να γίνει αντικείμενο έντονων αποδοκιμασιών.

Η μεταπήδησή του στην κυβέρνηση αφενός εκτονώνει το κλίμα και αφετέρου επιβραβεύει τις προσπάθειές του όλο αυτό το διάστημα, καθώς εδώ και πολύ καιρό υπερασπιζόταν την κυβερνητική πολιτική εντός του κόμματος, αν και παραδεχόταν -όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- ότι το ΠΑΣΟΚ αναγκάσθηκε να κινηθεί εκτός της πολιτικής του φυσιογνωμίας.


Η πορεία του Σωκράτη Ξυνίδη

Ο Σωκράτης Ξυνίδης γεννήθηκε στη Ξάνθη 1963. Παντρεμένος από το 1990 με την Ελίνα Σταυρίδου και πατέρας δύο παιδιών, του Γιώργου 17 ετών και της Αμαλίας 12 ετών.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διετέλεσε δικηγόρος διορισμένος στο Πρωτοδικείο Ξάνθης από το 1990.

Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από την Γιορτή Νεολαίας τον Ιούνιο του 1978. Ήταν υποψήφιος σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές Εκλογές του 2007.

Εξελέγη βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στις Εθνικές Εκλογές του 2009, με 9.560 ψήφους. Εκλέχθηκε Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009 και περίπου ένα χρόνο μετά αναλαμβάνει για πρώτη φορά κυβερνητικό πόστο.


Πηγή:  http://news247.gr/