Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η επιστολή της παραίτησης Δημήτραινα στον Καστανίδη


Τι ακριβώς αναφέρει ο καθηγητής του ΔΠΘ για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης;
Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Δημήτραινας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο υπουργός, Χάρης Καστανίδης, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Δημήτραινα, ο οποίος -όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του- επιστρέφει στη δικηγορία και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο οποίο διδάσκει από τη θέση του λέκτορα.

Ο κ. Καστανίδης ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα «για την προσφορά του στο υπουργείο και για τις άοκνες προσπάθειές του να προωθηθούν οι κοινοί στόχοι, προσπάθειες στηριγμένες στην ακεραιότητα, το ήθος και την επιστημονική επάρκειά του».Ο υπουργός, «μαζί με τις ευχαριστίες, του εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία στις εφεξής ακαδημαϊκές, επιστημονικές και επαγγελματικές δραστηριότητές του», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.


Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Δημήτραινα:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αγαπητέ Χάρη,


Θα ήθελα και από τη θέση αυτή να σ’ ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλες και, βέβαια, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που μου έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής σε θέση ευθύνης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Αυτή τη χρονιά δουλέψαμε πολύ σκληρά και με σοβαρές προσωπικές θυσίες σε μια κοινή προσπάθεια εξορθολογισμού των θεσμικών παραμέτρων και βελτίωσης των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.Δυστυχώς αυστηρά προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συμπράττω, από την ίδια θέση, σ’ αυτή την προσπάθειά μας.Σε διαβεβαιώνω, ωστόσο, ότι από την πλευρά του δικηγόρου και πανεπιστημιακού οι προσπάθειές μου προς την κατεύθυνση της στήριξης του κυβερνητικού έργου στον τομέα της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να μειωθούν.Επιστρέφοντας στο δικηγορικό μου γραφείο και στο Πανεπιστήμιο σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και ολοκλήρωση του έργου σου στο Υπουργείο.


Με τιμή,
Φιλικά,
Γιώργος Δημήτραινας»