Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

5 Μονάδες Φωτοβολταϊκών και 2 Ξενοδοχεία στις παραλίες της Ξάνθης


Τι αποφάσεις πήρε
το Νομαρχιακό Συμβούλιο
στην αποψινή του συνεδρίαση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Χωρίς διαφωνίες εγκρίθηκαν όλα τα θέματα που συζητήθηκαν σε ένα από τα τελευταία νομαρχιακά συμβούλια της Ξάνθης, λίγο πριν την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές . Το Συμβούλιο έγινε σε θετικό κλίμα παρόντος και του Φώτη Καραλίδη ως, Αντιπεριφερειάρχη εν αναμονή.

Πιο αναλυτικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την έγκριση 5 Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, συνολικής ισχύος 13.500 κιλοβάτ σε διάφορες περιοχές των του νέου Δήμου Αβδήρων, κυρίως παραλιακά. Πιο αναλυτικά:

1) Της εταιρίας ΓΕΝΗΣΕΑ Α.Ε. στη Συδινή

2) Της εταιρίας ΕΝΕΞΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στα Άβδηρα

3) Της εταιρίας ΕΝΕΞΟΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕ στη Βελόνη

4) Της εταιράις ΕΝΕΞΟΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕ στην Πεζούλα

5) Της εταιτίας ΕΝΕΞΟΝ ΕΛΛΑΣ μεταξύ Αβδήρων και Πεζούλας

Παράλληλα εγκρίθηκαν οι Μ.Π.Ε. για την εγκατάσταση Ξενοδοχείων 5 αστέρων δυναμικότητας 230 και 280 κλινών αντίστοιχα, στις περιοχές της παραλίας Μυρωδάτου και Μαγγάνων, καθώς επίσης και της τουριστικής κατασκήνωσης στο Μυρωδάτο, 700 μέτρα από την παραλία,


Αύξηση Μ/Κ στο Νομαρχιακό ΚΕΚ Ξάνθης

Η μοναδική διαφωνία προκλήθηκε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ΚΑΤΆ 25.000 ευρώ στο Νομαρχιακό ΚΕΚ Ξάνθης, που αιτιολογήθηκε από τον εισηγητή Ανέστη Καραπαπάζογλου λόγω της καθυστέρησης καταβολής της κρατικής χρηματοδότησης που δημιουργεί πρόβλημα στις υποχρεώσεις του ΚΕΚ.

Ο Φώτης Καραλίδης σημείωσε ότι σύντομα θα υπάρξει χρηματοδότηση 140.000 ευρώ για το Νομαρχιακό ΚΕΚ και έκανε γνωστό ότι το ΚΕΚ θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά την ανάληψη των δικών του καθηκόντρων. Τέλος, καθώς τα οφειλόμενα στο ΚΕΚ αφορούν σε μισθούς του Δ.Σ., εκτίμησε ότι θα ήταν πιο κομψό, η Διοίκηση να είναι υπομονετική και να αποφύγει την αύξηση για την κάλυψη των δικών της μισθών.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/
.