Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Βρέθηκε ο ασυνείδητος οδηγός που εγκατέλειψε σοβαρά τραυματία

Δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάταση το θύμα του, που είχε σταματήσει για να βοηθήσει συμπολίτη
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ένας 39χρονος ημεδαπός είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου παρέσυρε και εγκατέλειψε σοβαρά τραυματισμένο στην άσφαλτο έναν 22χρονο πεζό.

Η έρευνα της αστυνομίας που έγινε πόρτα – πόρτα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Δήμος Κοκμοτός, απέδωσε καρπούς και ο δράστης εντοπίστηκε και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Από τις πρώτες ώρες του συμβάντος και μέχρι την τελευταία στιγμή αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας σε συνεργασία με άνδρες της Ασφάλειας και του αστυνομικού τμήματος Σάπων, είχαν θέσει ως βασική συνεχή προτεραιότητα, την εξεύρεση του οδηγού.

Ο εντοπισμός τόσο του οχήματος, όσο και του υπαίτιου οδηγού, όπως ανακοίνωσε χθες ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης πλαισιωμένος από τον διοικητή του τμήματος τροχαίας Κώστα Σουλιώτη και τον διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Λάμπρο Τσιάρα, «κατέστη δυνατή χάρη στη συντονισμένη έρευνα όλων των τμημάτων.

Έγινε συστηματική δουλειά, πόρτα-πόρτα και γι’ αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια στους αστυνομικούς. Απέδειξαν ότι η δουλειά δεν σταματάει ούτε στο επόμενο 24ώρο, ούτε στην επόμενη εβδομάδα. Είναι και για εμάς θέμα τιμής σε μια μικρή περιοχή να μην μένουν ανεξιχνίαστες τέτοιες περιπτώσεις».

Ο κ. Κοκμοτός συνεχάρη τον διοικητή του τμήματος τροχαίας αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό, τόσο του τμήματος όσο και του αστυνομικού τμήματος Σαπών, οι οποίοι πέρα του ωραρίου, κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες και κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη μιας τόσο σοβαρής τροχονομικής παράβασης.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς όλους τους πολίτες, «σε ανάλογες περιπτώσεις, που απευχόμαστε να συμβαίνουν, θα πρέπει να παραμένουμε στον τόπο, είναι νομική αλλά και ηθική υποχρέωση όλων μας να προσφέρουμε τις όποιες βοήθειες μπορούμε ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιούμε όσο γίνεται τις συνέπειες της πράξης μας».

Ο 39χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου, ενώ ο κ. Κοκμοτός δεν έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία του δράστη σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα, ούτε για τα αίτια του τροχαίου, απλά αρκέστηκε να πει ότι είναι τεκμηριωμένη η υπαιτιότητα του δράστη. Σε βάρος του οδηγού σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.


ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΟΝ ΟΔΗΓΟ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ

Μία ιστορία που αποδεικνύει πως η μοίρα μπορεί να παίξει άσχημα παιχνίδια με τις ζωές των ανθρώπων, έγινε γνωστή, με την αποκάλυψη της ταυτότητας του ασυνείδητου οδηγού. Ο νεαρός 22χρονος μουσουλμάνος, που κατάγεται από το Κικίδιο, όταν παρασύρθηκε είχε σταματήσει για να βοηθήσει κάποιον άλλον οδηγό. Ο νεαρός επέβαινε σε όχημα μαζί με δύο ακόμα άτομα όταν έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός προπορευόμενου αυτοκινήτου που εξετράπη της πορείας του λίγο πριν τον οικισμό του Αράτου και κατέληξε στα χωράφια.

Ο 22χρονος μαζί με τους συνεπιβαίνοντες σταμάτησαν να δουν αν οδηγός του αυτοκινήτου είναι καλά και αν υπάρχουν άλλοι επιβαίνοντες που πιθανόν να χρειάζονται βοήθεια.

Τα λίγα λεπτά που βρέθηκε στην άκρη της ασφάλτου πεζός στην προσπάθειά του μαζί με τους φίλους του να ειδοποιήσουν αστυνομία και ασθενοφόρο ήταν αρκετά για να βρεθεί στο δρόμο τους ένας ασυνείδητος οδηγός. Κάποιος από τους φίλους, όπως αναφέρουν πληροφορίες αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο ερχόταν προς το μέρος τους και ειδοποίησε.

Όμως ο 22χρονος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να εγκαταλειφθεί στην άσφαλτο και μία εβδομάδα μετά να συνεχίζει να νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η υπόθεση με τον 39χρονο οδηγό βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης χάρη στην σωστή δουλειά των αστυνομικών, αλλά η πραγματικά ικανοποίηση θα έρθει όταν ο 22χρονος να επιστρέψει σύντομα υγιής στο σπίτι του στο Κικίδιο.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/