Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Στα σκαριά η Συνεταιριστική Τράπεζα Βορείου Ελλάδος

Θα δημιουργηθεί από τις πέντε Συνεταιριστικές Τράπεζες της Μακεδονίας και της Θράκης

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εντός του 2011 θα ξεκαθαρίσει αν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Εβρου, Δράμας, Σερρών, Πιερίας και Δυτικής Μακεδονίας θα ενώσουν τις δυνάμεις για να δημιουργήσουν μια νέα δυναμική Βορειοελλαδική τράπεζα που στόχο θα έχει πάντα να στηρίζει τα μέλη της, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

Για το νέο εγχείρημα μιλάει στη Voria.gr ο γενικός διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εβρου κ. Αλέξης Αλεξιάδης, ο οποίος αναφέρει ότι ήδη εκπονείται μελέτη σκοπιμότητας για τη λειτουργία της ενοποιημένης Συνεταιριστικής Τράπεζας Βορείου Ελλάδος. Επισημαίνει ότι η νέα Συνεταιριστική Τράπεζα Βορείου Ελλάδος θα έχει ως σταθερό στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σε μια εποχή μάλιστα που οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν αλλάξει στάση απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα, όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις.

Πιστεύει ότι εντός του α’ εξαμήνου του νέου έτους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το νέο εγχείρημα. Το όφελος για τις νυν Συνεταιριστικές Τράπεζες που θα συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια είναι ότι θα επεκτείνουν το πεδίο δραστηριότητας τους και σε περιοχές που δεν υφίσταται παρουσία σήμερα μιας συνεταιριστικής τράπεζας.

Το νέο σχήμα, τονίζει, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τράπεζας και θα ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέα καταστήματα και θα στηρίξει την επιχειρηματική κοινότητα.

Όσον αφορά τη Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου γνωστοποιεί ότι ήδη κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα και αναμένει την έγκριση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ. Στόχος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι η εξασφάλιση καλής ρευστότητας και τη ανάπτυξη του δικτύου και υπηρεσιών.

Η ανοδική πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου φαίνεται από την αύξηση των χορηγήσεων κατά 15,10% φθάνοντας τα 7 εκατ.ευρώ το 9μηνο του 2010, αύξηση των κερδών κατά 21,14%, βελτίωση 20% των εγγυητικών επιστολών, μείωση των καταθέσεων κατά 10% , λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη ρευστότητα όλων των πολιτών.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας είναι 17,5 και ρευστότητας 26,2, τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 6%, τα μέλη κατά 5% και έφθασαν τα 5.500, ενώ αύξηση 3% παρατηρήθηκε στην τιμή της μερίδας με το ενεργητικό της τράπεζας να αυξάνεται κατά 12%. Τονίζει ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Εβρου διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια ρευστότητας. Επίσης επισημαίνει ότι είναι συνειδητή επιλογή της τράπεζας να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και πιστεύει ότι η χρονιά θα κλείσει πάνω κάτω στα ίδια ποσοστά.

Σήμερα η Συνεταιριστική Τράπεζα Εβρου διαθέτει πέντε καταστήματα στη Αλεξανδρούπολη, στις Φέρρες, στο Σουφλί, το Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα. Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η οικονομική κρίση δείχνει ότι θα συνεχιστεί, αλλά διαβεβαιώνει ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Εβρου θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά.


Πηγή:  http://www.voria.gr/