Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Δύο νέα Κέντρα Μεταναστών στον Έβρο

Αυτό προανήγγειλε η υφυπουργός Αννα Νταλάρα

Σύντομα θα θεσπιστεί και η Ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Η υπουργός εργασίας και αρμόδια για θέματα μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, με στόχο να βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο πολλοί απ' εκείνους που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα.

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή είναι οι χιλιάδες αιτήσεις ασύλου που στοιβάζονται στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και οι υπάλληλοι δεν μπορούν να εξετάσουν λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στο θεσμικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με την κ. Νταλάρα, τα δύο από τα τέσσερα αυτά κέντρα που πολλοί τα χαρακτηρίζουν και “στρατόπεδα” συγκέντρωσης θα δημιουργηθούν στον Έβρο, ο οποίος θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου των λαθρομεταναστών. Τα άλλα δύο θα δημιουργηθούν στην περιοχή της Αττικής, αλλά επί του παρόντος τουλάχιστον ουδείς είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα που θα δημιουργηθούν λόγω των αντιδράσεων οι οποίες υπάρχουν από τις τοπικές κοινωνίες.

Εξ' άλλου η κ. Νταλάρα προανήγγειλα ότι εντός του 2011 θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος που θα θεσπίζει Ανεξάρτητη Υπηρεσία ασύλου, με στόχο να γίνει σαφές ποιοι έχουν τις προϋποθέσεις για να μείνουν στη χώρα μας και ποιοι πρέπει να την εγκαταλείψουν.

“Πρέπει να εξηγήσουμε ότι οι αιτούντες άσυλο που όντως τηρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν άσυλο και οι Έλληνες που φοβούνται πρέπει να αποβάλλουν αυτή την εν γένει φοβία τους”, είπε με νόημα η υφυπουργός.


Πηγή:  http://www.thrakinet.tv/