Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τους έπιασαν για παραχάραξη νομισμάτων και έπεσαν πάνω σε διακεκριμένους κακοποιούς

Είχαν ρημάξει κατοικίες στον Έβρο με κλοπές και διαρρήξεις
Βρέθηκαν και ναρκωτικά στην κατοχή τους
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές στην Θράκη

               Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
              ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Συνελήφθησαν στις 18-11-2010, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αλεξ/πολης, τέσσερις ημεδαποί, για κατοχή παραχαραγμένων νομισμάτων και κατοχή ναρκωτικών ο ένας εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, περί την 18.00΄ώρα της 18-11-2010, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Α.Δ. Αλεξ/πολης σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αλεξ/πολης, διενήργησαν έλεγχο σε ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτ/το, που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός στερούμενος αδείας ικανότητας οδήγησης, στο οποίο επέβαιναν τρεις ακόμη ημεδαποί, εκ των οποίων δύο γυναίκες, κατά τον οποίο βρήκαν επιμελώς κρυμμένα σε θήκη στη θέση του συνοδηγού τέσσερα πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50,00 €, έκαστο. Επίσης, στην κατοχή του οδηγού βρέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ηρωίνη, βάρους 1,4 γραμμαρίων.

Από την ενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι:

α) Ο συλληφθείς 34χρονος, μαζί με τέσσερα άλλα άτομα, εκ των οποίων δύο γυναίκες, την 07-11-2010 και ώρα 14.00΄ αφαίρεσαν από οικία στα Πεύκα Τραϊανούπολης χρηματικό ποσό 3.000,00 € και χρυσαφικά αξίας 500,00 €.

β) Ο ίδιος, την 04-11-2010, αρχικά προσπάθησε να εξαπατήσει 73χρονο, στην περιοχή των Φερών, παρουσιαζόμενος ως φίλος συγγενούς του αποπειρώμενος να ιδιοποιηθεί σετ χρυσαφικών έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, ενώ την επομένη εισήλθε εντός της οικίας του παραβιάζοντας τη θύρα αυτής και αφαίρεσε ποσό 2.000,00 € και διάφορα τιμαλφή, συνολικής αξίας 4.000,00 € περίπου.

γ)Την 07-11-2010 στην Αλεξ/πολη, κατά τη διάρκεια κλοπής μονοκατοικίας, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και απεχώρησαν.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο 34χρονος αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τους παθόντες, ενώ ερευνούνται περιπτώσεις εμπλοκής του σε άλλες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αν.Μακεδονίας και Θράκης.

Κατασχέθηκαν τα πλαστά χαρτονομίσματα, η ηρωίνη και το Ι.Χ.Ε. αυτ/τοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υποδ/νση Ασφαλείας Αλεξ/πολης παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης

.