Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Είχε κλεμμένη ταυτότητα που είχε εκδοθεί στις Σάπες ο ληστής της Ορεστιάδας

Πήγαινε για το μεγάλο deal με ναρκωτικά στην Τουρκία

Όλα τα νεώτερα στοιχεία για τον δολοφόνο του Κομοτηναίου διαυθυντή της Alpha Bank

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στην αγορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Τουρκία ήθελε να προχωρήσει ο 32χρονος κακοποιός με τη λεία της ληστείας του τραπεζικού υποκαταστήματος στην Ορεστιάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτέλεσε εν ψυχρώ τον διευθυντή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών.


Ο αδίστακτος δράστης, που βύθισε στο πένθος την Ορεστιάδα αλλά και την Κομοτηνή, πόλη καταγωγής του αδικοχαμένου διευθυντή της τράπεζας, κατάγεται από τα Γιαννιτσά της Πέλλας και διαμένει στην Καλλιθέα της Αττικής. Ο εγκληματίας είχε άριστη ενημέρωση για την ώρα που θα γινόταν ο πρωινός εφοδιασμός των ταμείων με χρήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν από υπαλλήλους ιδιωτικής χρηματαποστολής, όπως επίσης και ότι προχθές το πρωί επρόκειτο να μεταφερθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό.

Μόλις άρπαξε έναν σάκο με 260.000 ευρώ και επιχείρησε να διαφύγει, ο άτυχος διευθυντής τον ακολούθησε και προσπάθησε να τον εμποδίσει, με συνέπεια ο αδίστακτος ληστής να τον πυροβολήσει σχεδόν εξ επαφής.

Oι εκτιμήσεις των αστυνομικών για τον Γιώργο Α., τον δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος, στηρίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους στο παρελθόν του, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών στις 4 Ιανουαρίου 2005 μέσα σε νυχτερινό κέντρο της οδού Ιφιγενείας, στην Καλλιθέα, τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει σε έναν σερβιτόρο 15.960 χάπια ecstasy.

Στη συνέχεια σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, στην οδό Αντιοχείας, βρέθηκε άλλη μια μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας, μία κλεμμένη ταυτότητα με τα στοιχεία «Καραγιαννίδης Χριστόφορος του Σάββα», όπως επίσης μία ασυμπλήρωτη άδεια κυκλοφορίας οχήματος. Με αυτά, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς, σκόπευε να πλαστογραφήσει άδεια κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό του, το οποίο κυκλοφορούσε με γερμανικές πινακίδες.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η κλεμμένη ταυτότητα είχε εκδοθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών Εβρου. Μια περιοχή που από τότε «προσέλκυε», απ’ ό,τι φαίνεται, το ενδιαφέρον του.

Εκτός από τον 32χρονο και τον σερβιτόρο, η αστυνομία είχε συλλάβει άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων έναν 55χρονο που παρουσιάστηκε ως ο εγκέφαλος της σπείρας, δύο αδελφές, από τις οποίες η μία σπουδάστρια τότε σε ΙΕΚ, καθώς και έναν ηλεκτρολόγο. Οι δύο αδελφές, ο σερβιτόρος και ο ηλεκτρολόγος, που κατά τις αρχές επρόκειτο να διακινήσουν στις πιάτσες της νεολαίας τα 15.960 δημοφιλή χάπια, κατάγονταν από περιοχές του ορεινού Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζαν οι δύο αδελφές στην οδό Σοφοκλέους, επίσης στην Καλλιθέα, βρέθηκαν 4 κιλά και 120 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, τα οποία κατά τη δικογραφία τούς είχε παραδώσει για φύλαξη ο συντοπίτης τους σερβιτόρος.

Στο σπίτι του τελευταίου, στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Νέα Σμύρνη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και δύο αυτόματα όπλα τύπου Καλάσνικοφ με σπαστά κοντάκια και 72 σφαίρες των 7,62 mm.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2006, τα έξι κατηγορούμενα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν σε δίκη, στην οποία ο 32χρονος σήμερα Γιώργος Α. κρίθηκε ένοχος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του επιβλήθηκε 10ετής ποινή κάθειρξης. Για κακή τύχη όμως του 55χρονου διευθυντή της τράπεζας στην Ορεστιάδα, καθώς και της οικογένειάς του, εξέτισε τα τρία πέμπτα της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 
Πηγή:  http://www.espressonews.gr/