Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ληστεία μαμούθ με λεία 360.000 στην Εθνική των Κρηνίδων

Τι κοινό έχει το χτύπημα των δραστών με την απόπειρα στην Alpha Bank Ορεστιάδας που οδήγησε στον θάνατο του Κομοτηναίου διευθυντή της;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ληστεία μαμούθ με λεία που ξεπερνά τις 360.000 ευρώ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Κρηνίδες. Οι τρεις άγνωστοι δράστες ήταν καλά πληροφορημένοι και οργανωμένοι και βαριά οπλισμένοι. Πιθανότατα είναι οι ίδιοι δράστες που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να ληστέψουν το πρωί της ίδιας μέρα τα ΕΛΤΑ των Κρηνίδων. Μεταμφιεσμένοι με κράνη και κουκούλες βρήκαν τον τρόπο να βάλουν «χέρι» στα ανοιχτά χρηματοκιβώτια και να αποσπάσουν ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Περίμεναν να κλείσουν οι πόρτες του καταστήματος, ώστε οι Ταμίες να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια που λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση. Ένας από τους δράστες, λοιπόν, με βαριοπούλα στις 14.35 έσπασε την πόρτα του υποκαταστήματος στη συνέχεια με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή (Α.Τ.Μ.), την οποίο μόλις είχε ανοίξει υπάλληλος της Τράπεζας, χρηματικό ποσό 39.860,00 €, ενώ άλλος συνεργός του, επίσης με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσε από ανοικτό χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό 324.000,00 €.

Ακολούθως, οι δύο δράστες διέφυγαν μαζί με τον τρίτο συνεργό τους που τους περίμενε στην είσοδο του καταστήματος, φορώντας κράνος και κρατώντας υποπολυβόλο, τύπου ΑΚ-47, επιβαίνοντες σε Ι.Χ το οποίο είχε κλαπεί τις πρωινές ώρες της Τετάρτης από το χώρο στάθμευσης του Τ.Ε.Ι. Καβάλας.


Πολύ καλά μελετημένο χτύπημα

Ο μεγαλύτερος φόβος των τραπεζών, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το XanthiPress.gr είναι τα κενά διαστήματα μεταξύ της ώρας που ανοίγει η κλείνει το κατάστημα ενώ οι υπάλληλοι διακινούν τεράστια ποσά. Εκεί ακριβώς χτύπησαν οι ληστές ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν αποζημιώνουν τις περιπτώσεις που η ληστεία γίνεται πριν ή μετά την έναρξη της λειτουργίας, εφόσον οι πόρτες είναι κλειστές.

Ενδεχομένως αυτή η μέθοδος των ληστών να προκαλέσει αναθεώρηση των μεθόδων ασφαλείας στις τράπεζες. Η ίδια μέθοδος είχε ακολουθηθεί στην αιματηρή ληστεία της ΆLPHA Ορεστιάδος που στοίχισε τη ζωή στο διευθυντή του υποκαταστήματος και είχε ως λεία ποσό άνω των 250.000 ευρώ.

Το όχημα των δραστών εντοπίστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας σε χώρο στάθμευσης του καταστήματος «JUMBO», . Η βαριοπούλα εντοπίστηκε μπροστά στην είσοδο τ και κατασχέθηκε προκειμένου να αποσταλεί για εργαστηριακή εξερεύνηση. Επίσης, σε αγροτικό δρόμο που βρίσκεται παραπλεύρως της Ε.Ο. Καβάλας-Δράμας (στο ύψος του Δ.Δ. Πολύστυλου), εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ χαρτονομίσματα των 10€ και ένας κίτρινος πλαστικός σφικτήρας ασφάλισης κασετών Α.Τ.Μ. Εθνικής Τράπεζας, τα οποία επίσης θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Ο χώρος του εγκλήματος εξερευνήθηκε και φωτογραφήθηκε από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Α.Δ. Καβάλας, ενώ η σχετική προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/