Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ένταση σε εκδήλωση στην Αλεξ/πολη με καλεσμένη την υπουργό Παιδείας

Αναστάτωση σε βιβλιοπαρουσίαση όπου παραβρέθηκε η Αννα Διαμαντοπούλου

Εισέβαλαν στην αίθουσα αδιόριστοι και μέλη κομμάτων και παρατάξεων
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου που παρευρέθηκε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Από νωρίς το απόγευμα, απλήρωτοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, φοιτητές, νεολαίοι του Συνασπισμού, της ΕΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με πανό και συνθήματα, στην είσοδο του ξενοδοχείου, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση της παιδείας και το γεγονός ότι όσοι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ παραμένουν απλήρωτοι.

Ορισμένοι από αυτούς, περίπου 40-50 άτομα, στη συνέχεια, μπήκαν στο ξενοδοχείο και λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, προκλήθηκε ένταση, με τους απλήρωτους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα άλυτα προβλήματά τους και ορισμένους παρευρισκόμενους να αντιδρούν. Τελικά, η υπουργός, αποσύρθηκε σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν. Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών παρέδωσαν τη λίστα με τα ήδη γνωστά αιτήματά τους και αποχώρησαν, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε.


Πηγή:   http://www.telegramm.gr/