Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο η απόφαση για το Βατοπέδι στο Εφετείο Θράκης

Η δίκη δεν ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα λόγω κακών καιρικών συνθηκών, άρχισε όμως σήμερα στο δικαστήριο της Ροδόπης και διεκόπη για αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Ροδόπης εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας η δίκη του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου και της δικαστικού Μαρίας Ψάλτη. Το δικαστήριο είχε αναβάλλει τη δίκη την περασμένη Παρασκευή καθώς λόγω του κακών καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να προσέλθουν μάρτυρες και οι συνήγοροι υπεράσπισης από την Αθήνα.

Η δίκη λόγω της περασμένης ώρας διεκόπη για το πρωί της Τρίτης. Απομένουν να εξεταστούν τέσσερις μάρτυρες, οι απολογίες των κατηγορουμένων και οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, για να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία. Η απόφαση αναμένεται να βγει αργά το απόγευμα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστικός Μαρία Ψάλτη αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αφού το Νοέμβριο του 2003 καθυστέρησε να εκδώσει απόφαση μετά την αγωγή που έκανε η μονή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου διεκδικώντας την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας, ενώ Εφραίμ και Αρσένιος κατηγορούνται για ηθική αυτουργία. Δείτε τις δηλώσεις του μάρτυρα κατηγορίας Θανάση Ξυνίδη.





Πηγή:  http://piazzadelpopolo.blogspot.com/