Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Σκληρή ανακοίνωση υγειονομικών για το Νοσοκομείο Ξάνθης

Καταγγέλουν νέους ξυλοδαρμούς στα επείγοντα
Εκθέτουν σειρά εργασιακών και μισθολογικών προβλημάτων
Σε ποιους πολιτικούς επιτίθενται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


"Ως πότε θα ανεχόμαστε:

Να δουλεύουμε σαν σκυλιά (για 72 συνεχόμενες ώρες πολλές φορές οι γιατροί, ή για 24 ώρες σε ένα 40ωρο οι νοσηλευτές) και μάλιστα αρκετές φορές απλήρωτοι και να μας αποκαλεί ο εγγονός του δικτάτορα Πάγκαλου κοπρίτες ;

Να μας δέρνουν στα ΤΕΠ γιατί δεν προλαβαίνουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ασθενείς, λόγω αύξησης της προσέλευσης και ταυτόχρονης μείωσης του προσωπικού (χαρακτηριστικά αναλογούν λιγότερο από 10 λεπτά εξέτασης και νοσηλείας για κάθε ασθενή!!): βαρύτατος ξυλοδαρμός οδήγησε νοσηλευτή στη χειρουργική και ακολούθησαν ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας, μαθήτριας νοσηλευτικής και συναδέλφου σεκιουριτά.

Να πεθαίνουμε αβοήθητοι στη βάρδια: νοσηλευτής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής πέθανε αβοήθητος, όντας ο μοναδικός της βάρδιας και οι νοσηλευόμενοι έμειναν μόνοι και αβοήθητοι επί ώρες.

Να θεωρούμαστε υπεύθυνοι για τυχόν λάθη που προκαλεί η υπερεργασία: μείωση του αριθμού των εφημερευόντων γιατρών με ταυτόχρονη παραβίαση του ανώτατου νόμιμου χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας, μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού με συνέπεια την παραβίαση του νόμιμου ωραρίου. Έτσι οι γιατροί εφημερεύουν άυπνοι για 3 μέρες συνέχεια και συνολικά 12 φορές κάθε μήνα, οι δε νοσηλευτές συχνά εκτελούν βάρδια απόγευμα – πρωί – νύχτα – νύχτα. Πρόσφατα πέθανε ασθενής από ατύχημα μέσα στον Ευαγγελισμό (τι να σου κάνουν 2 νοσηλεύτριες για 47 ασθενείς).

Να διορίζεται η κόρη κάποιου «κοπρίτη» (Αριάδνη Παγκάλου του Θεοδώρου) σε προσωποπαγή θέση στη Βουλή.

Να απαγορεύονται οι διορισμοί γιατρών και νοσηλευτών (από 1/1/2011 ισχύει το 5 αποχωρήσεις 1 μόνο πρόσληψη) και να διορίζει ο υπουργός Λοβέρδος 41 ειδικούς συμβούλους στο γραφείο του (μεταξύ αυτών συνταξιούχοι και απόφοιτοι Γυμνασίου), και οι υφυπουργοί Τιμοσίδης και Αηδόνης 21 (μεταξύ των οποίων και γυμνάστρια!!)

Να διορίζει ο Πασοκικός βουλευτής Σάμου Βαρδίκος τη γυναίκα του, την κόρη του και το γιό του.

Να βλέπουμε τον διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας να εγκρίνει σύμβαση της εταιρείας Sterile για προμήθειες με τιμή 1000 φορές μεγαλύτερη από την κανονική (450.000 ευρώ αντί 441 ευρώ)!! Η τράπεζα Μαρφίν να παρακρατάει τους μισθούς των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και η διοίκηση του νοσοκομείου με κυβερνητικές ευλογίες να προγραμματίζει την παραχώρηση του νοσοκομείου έναντι πινακίου φακής στον όμιλο Αποστολόπουλου!!

Να προσλαμβάνονται γιατροί με μπλοκάκι στο νοσοκομείο μας, που δουλεύουν με καθεστώς δουλοκτησίας: ανασφάλιστοι, με πενιχρή αμοιβή και υπερβολική φορολόγηση και χωρίς να θεωρείται η απασχόλησή τους ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ.

Να εξαγγέλλεται νέα μείωση κατά 20% της αμοιβής υπερωριών του νοσηλευτικού – διοικητικού προσωπικού και να απαγορεύεται η πληρωμή πρόσθετων δεδουλευμένων εφημεριών στους γιατρούς πέραν του 9%.

Να παραχωρείται άδεια ιδιωτικών ιατρείων στους πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Να προετοιμάζεται το έδαφος για εξετάσεις πριν την ειδικότητα. Να ετοιμάζουν την παραχώρηση του δικαιώματος επιλογής των ειδικευόμενων από τους μεγαλοκαθηγητάδες κατά παράβαση της επετηρίδας.

Να βλέπουμε το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου μας να διαβεβαιώνει δια του εκπροσώπου του ΔΝΤ (συγγνώμη της προέδρου του σωματείου) ότι όλα βαίνουν καλώς και να αρνείται έστω και τη συμπαράσταση στους τραυματισμένους συναδέλφους. Η παροχή υγείας στα νοσοκομεία να γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση τόσο για τους εργαζόμενους σ’ αυτά, όσο και για το λαό με την επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ με το καλημέρα και πληρωμή εξετάσεων…

ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ;!!!


ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ:

ΔΩΡΕΑΝ, ΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
 
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΧΩΡΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ
 
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
 
.