Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Θρίαμβος της Ξάνθης μέσα στη Νέα Σμύρνη με 0-2

Μεγάλη νίκη για την Ξάνθη επί του Πανιωνίου

Πέρασε με τέρματα των Κατόνγκο και Μπόατενγκ από το πρώτο μέρος
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Η παράδοση φαίνεται πως επαναλήφθηκε και στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, αφού η Ξάνθη επικράτησε με 2-0 επί του Πανιωνίου. Στα δέκα τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους, οκτώ φορές νίκησε ο φιλοξενούμενος, δυο φορές ο γηπεδούχος, ενώ δυο φορές είχαμε ισοπαλία! Έτσι, η ομάδα της Ξάνθης επικράτησε του Πανιώνιου με 2-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και ξέφυγε για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι Ακρίτες παίζοντας πολύ έξυπνα και έχοντας ένα Μαρσελίνιο σε καλή ημέρα, κατάφεραν να πετύχουν δυο γκολ στο πρώτο μέρος και καθαρίσουν το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του ήταν τραγικός αμυντικά, με τον Βαρό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι Κυανέρυθροι πίεσαν για να πετύχουν κάποιο γκολ στο δεύτερο μέρος, όμως η Ξάνθη είχε κλείσει τους διαδρόμους.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες στα πρώτα λεπτά να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους, όμως ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που πίεζε την άμυνα της Ξάνθης. Γι' αυτό το λόγο ο Νίκος Παπαδόπουλος φώναζε στους παίκτες του να ανεβούν.

Οι ποδοσφαιριστές του 40χρονου τεχνικού όχι μόνο τον άκουσαν, αλλά στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή του Πανιώνιου άνοιξαν το σκορ! Συγκεκριμένα ο Πόι προσπάθησε να πιάσει ένα σουτ μέσα στην περιοχή, όμως δεν τα κατάφερε. Για καλή του τύχη ο Κατόνγκο κυνήγησε τη φάση και με χαμηλό σουτ από τα δεξιά νίκησε τον Λυμπερόπουλο και έγραψε το 1-0 στο 10ο λεπτό.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος συνέχισε να πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η ομάδα της Ξάνθης έκανε πάρτι από τα δεξιά και πέτυχε δεύτερο γκολ στο 27ο λεπτό με τον Μπόατενγκ. Συγκεκριμένα ο Μαρσελίνιο ανέβηκε από τα δεξιά και έβγαλε μία κακή μπαλιά, που προοριζόταν για τον Κατόνγκο, η μπάλα όμως έφτασε στον Μπόατενγκ που με ωραίο σουτ (που κόντραρε σε μία πλάτη) έκανε το 2-0.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να απαντήσει στο επόμενο λεπτό, όμως ο Ριέρα αν και σε καλή θέση δεν μπόρεσε σκοράρει αφού το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λυμπερόπουλου. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την Ξάνθη να έχει προβάδισμα δυο γκολ μάλλον ξεκούραστα, αφού ο Πανιώνιος πίεσε μεν χωρίς αποτέλεσμα δε.

Η επανάληψη ξεκίνησε με δυο καλές φάσεις μία για κάθε ομάδα. Αρχικά ο Μπάλαμπαν με κεφαλιά από καλό σημείο δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ για την Ξάνθη μετά από λάθος του Βαρό μέσα στην μικρή περιοχή, ο Πόι δεν μπόρεσε να πλασάρει.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Μπερνάρντ Κουμορτζί έγινε αλλαγή στο 62ο λεπτό, οι φίλοι του Πανώνιου άρχισαν να τον βρίζουν και να λένε συνθήματα κατά του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι τελείωσε με την Ξάνθη να χάνει δυο ευκαιρίες για να κάνει τρία τα τέρματα της. Αρχικά ο Σουάνης από καλή θέση δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μπέλιτς, ο οποίος έκανε φανταστική απόκρουση και στη συνέχεια σε προβολή του Κιντάνα.


Γήπεδο: Στάδιο Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Κάκκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Πάνου (Αι/νίας), Φραγκιαδάκης (Δωδ/σου)

Κάρτες: Λάτκα (κίτρινη 28'), Μπέρτος (κίτρινη 34'), Φλίσκας (κίτρινη 44'), Σιόβας (κίτρινη 73'), Βαρό (κίτρινη 75'), Λάτκα (Κόκκινη -δεύτερη κίτρινη- 88').

Σκόρερ: Κατόνγκο (10' σουτ), Μπόατενγκ (27 σουτ).


Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Πανιώνιος (Λεμονής): Μπέλιτς, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Βάρο, Κούκετς(Σκούρτης 35'), Κουμορτζί (Γουνδουλάκης 62'), Σάμαρης (Όμο 32'), Σιόβας, Κοντόες, Τσότσαλιτς.

Ξάνθη (Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μποάτενγκ (Βασιλακάκης 66'), Φλίσκας, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (Αντεφέμι 56'), Πόι (Κιντάνα 82'), Σουάνης, Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο.

.