Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σε απεργιακό κλοιπό η χώρα. Παραλύουν τα πάντα

Απεργούν σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας: δεν δουλεύουν δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, δημοσιογράφοι, τρένα, αεροπλάνα, βαπόρια, τράπεζες, ακόμα και τα... εμπορικά καταστήματα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


«Παραλύει» για ένα εικοσιτετράωρο η Θράκη αλλά και όλη η χώραχώρα, αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα να νεκρώνει την Τετάρτη ο δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, ΔΕΚΟ αλλά και οι τράπεζες, που θα παραμείνουν κλειστές. Επίσης, απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν ακόμα και τα εμπορικά καταστήματα.

Οι δικηγόροι όλης της χώρας (και φυσικά της Θράκης), νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και ιδιώτες καθώς και οι μηχανικοί του δημοσίου απέχουν επίσης από τα καθήκοντά τους, ενώ λουκέτο (ξανα)βάζουν για ένα εικοσιτετράωρο και τα φαρμακεία.

Σε όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου δεν θα κινηθεί κανένας συρμός τρένου του ΟΣΕ. Δεμένα παραμένουν την Τετάρτη όλα τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας συμμετοχής στην απεργία και της ΠΝΟ, ενώ στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως και τις 4.00 το απόγευμα κάνουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δημιουργώντας προβλήματα στις πτήσεις με πολλές ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσεις από και προς Χρυσούπολη και Αλεξανδρούπολη.

Τέλος, στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό, δεν έχει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6.00 το πρωί της επομένης σε κανάλια και ραδιόφωνα, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Πέμπτη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το thrakilive και για τον λόγο αυτό δεν θα υπάρχει ως το πρωί της Πέμπτης ανανέωση και ροή ειδήσεων, εκτός φυσικά αν προκύψει κάτι σημαντικό και απαιτήσουν οι περιστάσεις να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες σημαντικές εξελίξεις...