Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κόντρες και παιχνίδια στην "πλάτη" της Σαμοθράκης

Μπάχαλο επικρατεί τελικά ανάμεσα στον πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, με θύμα τους απλούς κατοίκους του νησιού

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Με νέα ανακοίνωση αλλάζει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν χθες για τη συγκοινωνία της Σαμοθράκης ο πλοιοκτήτης Φώτης Μανούσης. Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση που έβαλε "φωτιά" στο νησί, το ΣΑΟΣ ΙΙ, το μοναδικό πλοίο που εκτελεί τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα έπρεπε να αποσυρθεί για δύο μήνες για την απαραίτητη συντήρηση.

Αυτό θα σήμανε την απομόνωση της Σαμοθράκης, καθώς τα άλλα πλοία της ΣΑΟΣ ΑΝΕΣ, που βρίσκονται εδώ και περίπου 2 χρόνια αραγμένα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, βγαίνουν αύριο σε δημοπρασία από τον ΟΛΑ για την εκποίηση και απομάκρυνσή τους.

Με τη νέα του ανακοίνωση ο κ. Μανούσης σημειώνει πως έλαβε προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει η δημοπρασία του ΟΛΑ σε ό,τι αφορά το πλοίο Νόνα Μαίρη. Η εταιρεία, θα περιμένει να λάβει το εν λόγω πλοίο πιστοποιητικά αξιοπλοϊας, ώστε όταν αυτό μπορέσει να μπει στην γραμμή, τότε να αποσυρθεί το ΣΑΟΣ ΙΙ για τη συντήρησή του.

Η νέα εξέλιξη έχει θορυβήσει τον ΟΛΑ, από την πλευρά του οποίου αναφέρεται πως οι διαγωνισμοί θα προχωρήσουν κανονικά, για όλα τα πλοία, καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση του Οργανισμού από το ΣτΕ.

Όλα αυτά δημιουργούν για ακόμη μία φορά αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού που βλέπουν πάλι την περιοχή τους να γίνεται αντικείμενο κόντρας, δίχως μάλιστα κανέις να τους εξασφαλίζει το πιο αυτονόητο, τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα...


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/