Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Επικαιρότητα: Επίθεση Παυλίδη στον Γαννακίδη για τις αναγκαστικές μετακινήσεις

Περιφερειακή Αναγέννηση: «Είμαστε αντίθετοι στις αναγκαστικές μετακινήσεις εργαζομένων και στον υπερσυγκεντρωτισμό της διοίκησης Γιαννακίδη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ


Δεν μας εξέπληξε το νέο ατόπημα-πρόβλημα που δημιούργησε η διοίκηση Γιαννακίδη, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.. Η παράτυπη –και κατά την άποψη μας παράνομη- μετακίνηση υπαλλήλων από γύρω περιφερειακές ενότητες στην έδρα, στην Κομοτηνή, δημιούργησε εύλογη αναστάτωση. Ανάλογη απόφαση , που τότε καταγγείλαμε ,επιχειρήθηκε και τον Φεβρουάριο, για 81 υπαλλήλους, και δεν εφαρμόσθηκε γιατί –προφανέστατα-παραβίαζε τον νόμο. Τώρα οδηγούμαστε σε επαγγελματική ανασφάλεια και αναστάτωση των υπαλλήλων, σε αντιδράσεις, σε απεργιακές κινητοποιήσεις με υπαιτιότητα της διοίκησης, χωρίς λόγο...

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Π.Α.Μ.Θ., της Περιφερειακής Αναγέννησης, πρώην νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης, σχολιάζοντας την κατάσταση ανέφερε:

«Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει ότι είμαστε αντίθετοι στις αναγκαστικές μετακινήσεις εργαζομένων και στον υπερσυγκεντρωτισμό. Τώρα έχουμε νέα απόφαση που παραβιάζει τόσο τον υπαλληλικό Κώδικα, όσο και τον Οργανισμό της περιφέρειας, αφού για μετακινήσεις εκτός νομού πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία της μετάθεσης. Δυστυχώς, όπως και προ 5μήνου αναφέραμε οι πρακτικές τύπου αποφασίζουμε και διατάσσομε, οδηγούν σε λάθος δρόμους. Υπάλληλοι και πολίτες, ταλαιπωρούνται.»

.