Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Επικαιρότητα: Αυριο το φιλικό της Ξάνθης με την Μανίσασπορ και η συναυλία των Onirama στα αποκαλυπτήρια της ομάδας

ΟΛΑ ΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ
ΤΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Ο
ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ
KAI ΕΓΚΥΡΟ "XANTHIREDS"


Γνωστό πλέον και χιλιοειπωμένο εδώ κι καιρό. Η Σκόντα Ξάνθη καίγεται για παίκτη που να αγωνίζεται στον άξονα, ένα κεντρικό χαφ δηλαδή. Με αφορμή λοιπόν τα χθεσινά δημοσιεύματα του Πορτογαλικού τύπου για την περίπτωση του μέσου επιθετικού του Ολυμπιακού Λευκωσίας Καϊάδο, επικοινωνήσαμε με παίκτες και ανθρώπους της Ξάνθης για να μας σκιαγραφήσουν το προφίλ του παίκτη που αντιμετώπισαν πριν από λίγο καιρό.


Αρχικά μας μίλησαν για έναν γρήγορο παίκτη που έχει «τα πάνω του» και «τα κάτω του», που όπως σας αναφέραμε και χθες τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με αυτά του Μαρσελίνιο της Ξάνθης. Γρήγορα όμως, η κουβέντα πήγε αλλού. Ο παίκτης που έμεινε χαραγμένος στην μνήμη όλων – και δεν είναι τυχαίο – ήταν άλλος και αγωνίζεται σε θέση που ψάχνει η ομάδα. Πρόκειται για τον κεντρικό χαφ Έλντερ Σόουζα, για τον οποίο σας παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια που ακούσαμε: «Αυτόν πρέπει να πάρουνε από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, παικταράς θα κάνει πάρτι εδώ, μια ομάδα μόνος του, στο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν παντού, δημιουργεί, κόβει τα κάνει όλα». Χαρακτηριστική ήταν και η ατάκα μιας παλιοσειράς της Σκόντα Ξάνθης: «Μπορεί να είναι 33 χρονών αλλά αν αυτόν τον παίκτη τον πάρει ο Πανόπουλος, να είστε σίγουροι ότι θα τον «πουλήσει» πολύ γρήγορα…».

Μπήκαμε λοιπόν στον πειρασμό να επικοινωνήσουμε με τον άνθρωπο που έχει υπό τις οδηγίες του τους δυο παίκτες, που δεν είναι άλλος από τον προπονητή του Ολυμπιακού Λευκωσίας Νίκο Παπαδόπουλο. Με την ευκαιρία ρωτήσαμε και για τις δυο περιπτώσεις. Όσον αφορά τον Καϊάδο, αιφνιδιάσθηκε στο άκουσμα του ενδιαφέροντος από την Ξάνθη. «Είναι σίγουρα ένας καλός παίκτης αλλά ειλικρινά δεν έχω καμία ιδέα για το ενδιαφέρον της Skoda Ξάνθης, ούτε καμία σχετική ενημέρωση από την διοίκηση της ομάδος μου. Προσωπικά επίσης δεν με ενόχλησε κανείς» ήταν η κατηγορηματική απάντηση του νεαρού τεχνικού. Όταν του αναφέραμε τα κολακευτικά λόγια των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων της Ξάνθης για έναν άλλο παίκτη του και συγκεκριμένα τον Έλντερ, έδειξε να του φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό «Είναι παίκτης με ποιότητα, μπορεί να κάνει την διαφορά σε πολλές ομάδες και αδιαμφισβήτητα και στην Ξάνθη». Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος παίκτης άρεσε τόσο στον τεχνικό διευθυντή της ομάδος Γιάννη Παπαδημητρίου, όσο και στον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη. Δεν προκύπτει από πουθενά πάντως ενδιαφέρον της Ξάνθης για το συγκεκριμένο παίκτη, ούτε βέβαια και το αν και πόσο τον παραχωρεί η ομάδα του. Είναι από ότι φαίνεται μια πολύ καλή περίπτωση που αξίζει προσοχής.



Εντιβάλντο Ρόχας

Χθεσινά δημοσιεύματα φέρουν τον Εντιβάλντο Ρόχας να ενδιαφέρει την Ξάνθη, λίγες μόλις ημέρες μετά το ναυάγιο της μεταγραφής του στον Ηρακλή. Ο 26χρονος επιτελικός μέσος δεν είναι ελεύθερος, δεσμεύεται με συμβόλαιο με την πορτογαλική Ναβάλ. Απο την Skoda Ξάνθη η απάντηση ήταν οτι "η ομάδα δεν μπορεί να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει όσα ακούγονται και γράφονται καθημερινά. Ονόματα προτείνονται και εξετάζονται", με ότι αυτό μπορει να συνεπάγεται...



Έτοιμοι για Μανίσασπορ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θέλησε να μιλήσει σχεδόν καθόλου στους παίκτες του για το παιχνίδι κόντρα στον Πανσερραϊκό, αν και παρατήρησε ότι δεν είχανε στο παιχνίδι τους την διάθεση που θα ήθελε ο ίδιος να δει. Επικεντρώνεται πλέον στο παιχνίδι - πρόβα τζενεράλε με την Μανίσασπορ, μια εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος.



Μέσα και οι δύο

Εμίλ Ντίκα και Θόδωρης Βασιλακάκης συμμετείχαν κανονικά στην προπόνηση.

Με διπλή προπόνηση, πρωί-απόγευμα, συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Ξάνθης, ενώ για σήμερα είναι προγραματισμένη 18:30μ.μ