Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ασυνείδητος έριξε φόλα σε οικόσιτο ζώο στην Κομοτηνή

Εντοπίστηκε στην περιοχή του ΚΤΕΛ, στο ύψος του Γηροκομείου, όπου «σπαρταρούσε και ήταν ήδη πολύ αργά»

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ;


Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του φιλοζωικού σωματείου Κομοτηνής, όταν είδαν ένα μικρόσωμο σκυλί να σπαρταρά βγάζοντας αφρούς από το στόμα. Όλα ξεκίνησαν μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από πολίτες της περιοχής, οι οποίοι τους ειδοποίησαν για το περιστατικό. Μιλώντας στο «Χ» ο υπεύθυνος της Φιλοζωικής Παναγιώτης Γκοδοσίδης, είπε πως το ζώο βρέθηκε στην περιοχή πίσω από το ΚΤΕΛ, στο ύψος του Γηροκομείου, όπου «σπαρταρούσε και παρόλο που τρέξαμε αμέσως μαζί με τον κτηνίατρο του κυνοκομείου, ήταν ήδη πολύ αργά». Τα μέλη της φιλοζωικής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ακόμη μία φόλα και είναι άγνωστο όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης αν εντοπιστούν και άλλα θύματα.


«Αυτός ο κύριος ή κυρία που έκανε αυτή την πράξη φοβόμαστε ότι τοποθέτησε και σε άλλα σημεία της πόλης φόλες. Εμείς ψάξαμε όλη τη γύρω περιοχή του ΚΤΕΛ, δεν βρήκαμε όμως κάτι ύποπτο, αλλά εκφράζουμε τους φόβους μας μήπως υπάρχουν και άλλα θύματα.

Να αναφερθεί ότι το ζώο που δηλητηριάστηκε δεν ήταν αδέσποτο αλλά είχε λουράκι, και ήταν εμβολιασμένο, «ήταν ένα ακίνδυνο οικόσιτο μικρόσωμο ζώο 7 κιλών. Εμείς βρήκαμε την οικογένεια που το είχε, οι άνθρωποι οι στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ».

Χαρακτηρίζοντας ασυνείδητους όσους δηλητηριάζουν τα αδέσποτα, ο κύριος Γκοδοσίδης δήλωσε ότι το σωματείο θα προβεί σε μηνύσεις και καταγγελίες ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. «Ήδη έχουμε ενεργοποιηθεί σε πολλά θέματα, είχαμε πριν λίγες μέρες αυτόφωρο με κάποιον που χτυπούσε ένα ζώο. Προσπαθούμε να φέρουμε τους ανθρώπους να ζουν πιο κοντά με τα ζώα, να ζούμε αρμονικά με τα ζώα στην πόλη, γιατί καλώς ή κακώς υπάρχουν αδέσποτα».

Πάντως από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε και πάλι δράσεις η φιλοζωική της Κομοτηνής έχει ήδη προχωρήσει σε 96 στειρώσεις ζώων παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται στο δημοτικό κυνοκομείο. «Το βασικότερο είναι η στείρωση, όσοι έχουν ζώα θηλυκά να κάνουν στείρωση και να μην τα παρατάνε στον δρόμο, καλύτερα να μας πάρουν ένα τηλέφωνο, να βρούμε μια λύση, που να πάει το ζώο».

Αυτή τη στιγμή στο κυνοκομείο της Κομοτηνής υπάρχουν 160 ζώα, και άλλα 137 στο καταφύγιο της φιλοζωικής. Τα μεγέθη είναι τεράστια όπως και τα κόστη λειτουργίας ανέφερε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες να έρχονται σε επικοινωνία με τη φιλοζωική όταν εντοπίζουν ζώο το οποίο είτε ενοχλεί είτε γαυγίζει.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/