Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πρεμιέρα με το δεξί για Πανθρακικό

Νίκησε με 1-0 την Καλλονή στο ΔΑΚ Κομοτηνής, επαναλαμβάνοντας το σκορ και τωβν άλλων αγώνων της πρώτης αγωνιστικής

    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Παίζοντας όσο χρειαζόταν και έχοντας την δεξιά πλευρά σε μεγάλα κέφια, ο Πανθρακικός πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Καλλονής , ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Football League. Σκόρερ του Χρυσού τέρματος ο Μίνγκας στο 51΄ , που ταλαιπώρησε τον Τζιωρτζόπουλο σε όλη την αναμέτρηση. Στο τέλος της αναμέτρησης η ομάδα αποθεώθηκε από τους 1000 και πλέον φίλους της ομάδας, που πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της ομάδας τους.



Πώς αγωνίστηκε ο Πανθρακικός:

Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε το αγαπημένο του 4-4-2, έχοντας τον Σικαλιά κάτω από τα δοκάρια.στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους τους Στάθη, Σαρακατσάνο, Μακρυδημήτρη και Χρήστου. Στα Χαφ αγωνίστηκαν οι Λιαπάκης, Μουνάφο, έχοντας δεξιά τον Μίνγκα και αριστερά τον Μπαικαρά. Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Σίμωσης, Κοντογουλίδης.



Η εικόνα της αναμέτρησης:

Μέτριο ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο , με τις καλές στιγμές να είναι ελάχιστες .Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης και των δύο ομάδων ήταν το γεγονός πως προσπαθούσαν να βγουν από τα άκρα και να παίξουν με σέντρα. Στην πρώτη απειλή από πλευράς Πανθρακικού στο 18΄ ο Στάθης βγήκε από δεξιά, ο Κοντογουλίδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σουλογάννη. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να πιέσει από τα δεξιά με τον Μίνγκα να ταλαιπωρεί τον Τζιωρτζόπουλο, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει το κέντρο της άμυνας.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ στο τέλος του ημιχρόνου, φτάνοντας πολύ κοντά στην επίτευξη του τέρματος σε δύο περίπτωσεις. Αρχικά στο 39΄ με τον Μπαικαρά, που έγινε αποδέκτης της μπάλας από σέντρα του Στάθη, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σουλογάννη ενώ στο 40΄ ο Κοντογουλίδης βρέθηκε στη μικρή περιοχή , γύρισε εκπληκτικά το σώμα του , ωστόσο το σουτ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
Στην επανάληψη ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά και πήρε προβάδισμα στο 50΄, όταν και αναπτύχθηκε εκπληκτικά στην αντεπίθεση, με τον Στάθη να συνεργάζεται εκπληκτικά με τον Μίνγκα, ο τελευταίος να βρίσκει τον Μπαικαρά, ο οποίος πέρασε εκπληκτικά τον προσωπικό του αντίπαλο, σέντραρε στον Μίνγκα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Το γκολ πιστώνεται και στον Σάββα Παντελίδη, καθώς σε αυτή τη φάση φάνηκε η δουλειά στις προπονήσεις.
Ο Πανθρακικός κυνήγησε και το δεύτερο τέρμα, με τον Πόνσε να κάνει ακόμα πιο δημιουργική την ομάδα του με τις εμπνεύσεις του. Η Καλλονή δεν έδειχνε ικανή να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης, καθώς ο Πανθρακικός ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Οι ¨Πράσινοι¨ έφτασαν κοντά στην επίτευξη δεύτερου τέρματος με τον Κοντογουλίδη να πασάρει σε ένα σημείο , όπου δεν υπήρχε συμπαίχτης του. Στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, ο Σουλτανίδης με λόμπα προσπάθησε να κρεμάσει τον Σουλογάννη χωρίς επιτυχία.


Συνθέσεις:

Πανθρακικος (Σάββας Παντελίδης): Σικαλιάς, Στάθης, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Μουνάφο, Λιαπάκης, Μίνγκας, Μπαϊκαρα (89΄ Βαγγελόπουλος) , Κοντογουλίδης (80΄ Σουλτανίδης), Σίμωσης (58΄ Πόνσε).

ΑΕΛ Καλλονής (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Σουλογάνης, Μανούσος, Μανουσάκης ( 77΄Μακρίδης), Τραορέ, Τριανταφύλλου, Κριπιντίρης, Τζιωρτζιόπουλος (88΄ Θέος), Γάλας, Καρακώστας, Μαρτσέλο, Λεοζίνιο (67΄ Βλαστέλης).

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κύριος Λιαχούδης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους κυρίους Πάτρα, Πατσιά του ιδίου συνδέσμου και τέταρτο τον κύριο Κυριαζίδη από τον Έβρο.

** Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λουτσιάνο είδε την αναμέτρηση από την κερκίδα , λόγω της τιμωρίας 2 αγωνιστικών που είχε ως ποδοσφαιριστής .
Κιτρινες: Ντε Σαντάνα, Λιαπάκης, Κριπιντίρης, Βλαστέλης
MVP: Ο Γιάννης Στάθης πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση. Ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθηκοντα και παράλληλα έδινε πολλές βοήθειες στον Μίνγκα, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην αριστερή πτέρυγα της Καλλονής.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/