Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη για την Ειρήνη και τους Μετανάστες στην Ξάνθη

Οι εξελίξεις σε Συρία, Ιράν, γενικά τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο απασχόλησαν τις Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Σύσκεψη Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που ανήκουν στην ΕΕΔΥΕ, πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη. Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης κ.Νίκου Φακιρίδη στην ΕΡΑ Κομοτηνής συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο και οι μορφές δράσης και λαϊκής κινητοποίησης για την άμεση και μαζική καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε. Ε κατά της ΣΥΡΙΑΣ και του ΙΡΑΝ, όπως υποστήριξε.


Στόχος να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ώστε «να μη συμμετέχει η χώρα μας με κανένα τρόπο στο νέο έγκλημα που ετοιμάζουν, για να μη παραχωρηθεί ούτε γή ούτε αέρας ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.» Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων της Ξάνθης όπου φιλοξενούνται παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες. «Δεν παύει παρά να είναι ένα στρατόπεδο κράτησης» σχολίασε ερωτηθείς για τις συνθήκες κράτησης ο κος Φακιρίδης.