Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ταξιτζής της Ορεστιάδας μετέφερε λαθρομετανάστες προς τα σύνορα και τώρα κατηγορείται!

Εκανε δρομολόγιο αντίθετο από το συνηθισμένο αλλά παρόλα αυτά αύριο περνά αυτόφωρο με την κατηγορία της διακίνησης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Μία παράξενη υπόθεση έχει αναστατώσει τους επαγγελματίες οδηγούς της Ορεστιάδας. Πρόκειται για τη σύλληψη ενός οδηγού ταξί, ο οποίος κατηγορείται ότι μετέφερε λαθρομετανάστες, οι οποίοι όμως δεν ήθελαν μπουν στην Ελλάδα, αλλά να φύγουν απ’ αυτή.

Η υπόθεση ξεκινάει την Πέμπτη το βράδυ, με την άφιξη λεωφορείου από τη Θεσσαλονίκη στην Ορεστιάδα. Ο οδηγός ταξί, επιβίβασε άτομα τα οποία του ζήτησαν να μεταβούν στη Βύσσα. Έκανε το πρώτο δρομολόγιο και επέστρεψε προκειμένου να παραλάβει κι άλλους επιβάτες. Εκεί κάπου ξεκίνησε και η περιπέτειά του, καθώς τα άτομα που μετέφερε αποδείχτηκαν λαθρομετανάστες.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση λαθρομεταναστών.
Σύμφωνα με το συνήγορο του κατηγορούμενου Γιώργο Παπαδόπουλο, ο ταξιτζής πήγε να κάνει τη δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος.

Ο ταξιτζής δε μετέφερε άτομα από τα σύνορα προς το εσωτερικό της χώρας, όπως κάνουν οι λαθροδιακινητές, αλλά μετέφερε άτομα από την Ορεστιάδα προς τα σύνορα, καθώς οι λαθρομετανάστες είχαν σκοπό να φύγουν από την Ελλάδα και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι λαθρομετανάστες είχαν περάσει προηγούμενο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και το προσωρινό έγγραφο παραμονής που κατείχαν είχε λήξει.


Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/