Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Δύο εξαιρετικές συναυλίες στην Ξάνθη του Μάνου Χατζηδάκι σήμερα και αύριο

Απόψε η Ελλη Πασπαλά και ο Τάκης φαραζής, την Κυριακή μια μουσική συνωμοσία με Aσμίκ Μπεγκλαριάν και Ριψιμέ Ντανιελιάν 

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι…

Αυτή την εβδομάδα με δύο εξαιρετικές συναυλίες

Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

Συναυλία Έλλη Πασπαλά και Τάκης Φαραζής

Η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής παρουσιάζουν στην Ξάνθη στις 22 Οκτώβριου ένα αφιέρωμα στις μουσικές και τα τραγούδια του Μ Χατζιδάκι. Η ξεχωριστές ερμηνείες της Ε. Πασπαλά στη «Ρωμαϊκή Αγορά» τη «Λαϊκή Αγορά» τις «Μπαλάντες της οδού Αθηνάς» την «Πορνογραφία» και άλλων έργων του, κατέχουν μια σημαντική θέση στην ελληνική δισκογραφία και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ευρύ κοινό.

Η σχετικά δε πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη και πιανίστα Τ. Φαραζή με τον τίτλο «24″ που κυκλοφόρησε απο τον «Σείριο» αναδεικνύει μέσα από μια διαφορετική, πιανιστικά αφαιρετική ματιά 24 γνωστές μελωδίες του Μ. Χατζιδάκι αποτελώντας ταυτόχρονα και μια εκπαιδευτική πρόταση πάνω στο έργο του σύνθετη. Οι δυο καλλιτέχνες (που εδώ και μερικούς μήνες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με διασκευές αγγλόφωνων τραγουδιών με τον τίτλο «Rainbows Moons and Bicycles) συναντούν τη γενέτειρα του Μάνου για να ξαναζωντανέψουν όνειρα, νύχτες μαγικές, να μας ταξιδέψουν στα δικά του φεγγάρια, στον κοινό τόπο μνήμης, στην πλατειά θάλασσα των τραγουδιών του..


Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

Μία.. Μουσική Συνωμοσία
για ….. δύο φωνές

Η Aσμίκ Μπεγκλαριάν και Ριψιμέ Ντανιελιάν τραγουδούν μικρές μουσικές ιστορίες προσπαθώντας να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων Ελλήνων συνθετών. Προσωπικές εξομολογήσεις και μουσικές αφηγήσεις από την δική τους χώρα την Αρμενία, περπατώντας στους δικούς μας δρόμους, με συνοδό τον Ανδρέα Κοντογεώργη στο ακορντεόν.

Είσοδος 12€ και για τις δύο συναυλίες

.