Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο Πεταλωτής σχολιάζει για δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης

Συνέντευξη υφυπουργού Δικαιοσύνης, στην εκπομπή «Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη

        ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: « Υψηλού ρίσκου είναι όπως υψηλού ρίσκου είναι και η πολιτική πραγματικότητα την οποία βιώνουμε εδώ και δυο χρόνια και με πολύ μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα. Νομίζω ότι είναι ώρα να αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του.

Βλέπω από χθες το βράδυ μια στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης η οποία φαίνεται ότι θίγεται από το ότι τους χαλάσαμε την ηρεμία, μια ηρεμία που βασιζόταν ότι «αφήστε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να κάνει σε εισαγωγικά «βρώμικη δουλειά», εμείς θα είμαστε απέναντι να αντιδρούμε για το μνημόνιο, για τους δοσίλογους, για τους γερμανοτσολιάδες, όπως δυστυχώς μας είπαν κάποιοι, για να έρθουμε μετά να καρπωθούμε ό,τι κάνει το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Αυτό είναι άκρως υποκριτικό, τα πράγματα όμως πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Είναι τελείως διαφορετικό το δημοψήφισμα από τις εκλογές.

Εμείς εκλογές δεν θέλουμε, πιστεύω ότι οι εκλογές δεν συμφέρουν τη χώρα, από εκεί και πέρα όμως οι επιλογές που ερχόμαστε σήμερα να υπηρετήσουμε είναι πολύ βασικές και έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο κλίμα που δεν μπορούν να υπηρετηθούν αν δεν μιλήσει ο ίδιος ο λαός.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κρίνετε τώρα, εκ των υστέρων ως λάθος γιατί δεν είχε τεθεί στην κρίση του λαού το μνημόνιο;»

Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: « Δεν είχαμε το χρονικό περιθώριο να θέτουμε τέτοια ζητήματα. Υπήρχε άμεση αναγκαιότητα να υπάρξει ένα μνημόνιο και νομίζω ότι δεν υπήρχαν και οι συνθήκες εκείνες που πραγματικά θα έδιναν και την πραγματική εικόνα στο λαό για το πόσο αναγκαίο ήταν το μνημόνιο.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τίθεται το ερώτημα αν τυχόν το διάστημα μέχρι το δημοψήφισμα παραλύσει η χώρα;»

Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: « Βεβαίως τίθεται αυτό το ζήτημα και είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης πρώτον και των πολιτικών δυνάμεων σε δεύτερο λόγο και της ίδιας της κοινωνίας και επειδή πιστεύω ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι δεν θα παραλύσει η χώρα.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε όλα τα δημοσιεύματα σήμερα στον ξένο Τύπο κυριαρχεί η λέξη ανησυχία.»

Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: « Ανησυχία υπήρχε και θα υπάρχει. Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω, δεν υπάρχει ανησυχία στον ξένο Τύπο, όταν έβλεπαν αυτά τα καραγκιοζιλίκια που γίνονταν, αυτό που γινόταν στην παρέλαση με όλους αυτούς σε εισαγωγικά τους «αντιστασιακούς», οι οποίοι θυμήθηκαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι προδότης, ότι η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση δοσιλόγων και λοιπά, εκεί δεν υπάρχει ανησυχία στο τι κάνουμε ως χώρα;»


ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: « Οι ευθύνες όλων των πολιτικών δυνάμεων ενώπιον του ελληνικού λαού χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς αποστροφές. Άκουσα από κάποιο κανάλι χθες ότι η ΝΔ θα αποχωρήσει και από τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, ίσως ήταν συγκεχυμένη η πληροφορία. Πάντως έχουμε βαρεθεί να αποχωρούν, αλλά από εκεί και πέρα τα ρέστα τους θα παίξουν και όλοι όσοι πίστευαν ότι προσφέρεται αυτό το πολύ σαθρό και ρευστό πολιτικό τοπίο στο να κάνουν τα παιχνίδια τους και να βρεθούν σωτήρες στο να είναι απέξω από το χορό και να κατακρίνουν και να δίνουν συνταγές επιτυχίας, όταν δεν έρχονται να αναλάβουν την ευθύνη. Τώρα αναλαμβάνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις την ευθύνη και υπάρχει ένας λαός ο οποίος θα εκφραστεί με ένα τρόπο στον οποίο θα πρέπει να δείξουμε και απόλυτη εμπιστοσύνη πλέον.»

 
.