Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: αποστρατεύθηκε ο Φράγκος, ο νυν διοικητής του Δ'ΣΣ νέος Α/ΓΕΣ

Μπορεί η κυβέρνηση να πέφτει, όμως άλλαξε όλη την στρατιωτική ηγεσίας προκαλώντας σφοδρότατες αντιδράσεις στα κόμματης της αντιπολίτευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας), το οποίο συγκάλεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης για να επισπεύσει τις κρίσεις σε όλα τα Σώματα του Στρατεύματος, την ώρα που στη χώρα έχει εκδηλωθεί βαθειά πολιτική κρίση.

Η απόφαση αυτή του κ. Μπεγλίτη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αλλά και ερωτήματα, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη κυβερνητική κρίση και ενδέχεται να προκύψει σύντομα μία άλλη κυβέρνηση που θα βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένες καταστάσεις στον νευραλγικό τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην απόφαση του κ. Μπεγλίτη αντέδρασαν έντονα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη. Εξηγήσεις για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις σε περίοδο πολιτικής κρίσης ζήτησε το ΚΚΕ, ενώ ο ΛΑΟΣ επισήμανε ότι πρόκειται για απαράδεκτη και αντιδεοντολογική απόφαση. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ άρχισε στις 17:30 και σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του υπουργού εθνικής άμυνας ήταν για ριζικές αλλαγές και στα τρία όπλα.

Για αρχηγός ΓΕΕΘΑ προτάθηκε ο αντιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος (διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού),για αρχηγός Στράτου ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς (νυν διοικητής Δ' Σώμα Στρατού),αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας ο αντιπτέραρχος Αντώνης Τσαντιράκης (αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας) και για αρχηγός του ναυτικού ο αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης (διευθυντής διεύθυνσης μέριμνας του ναυτικού).

Κατά συνέπεια αποστρατεύθηκε όλη η νυν στρατιωτική ηγεσία, δηλαδή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ι Γιάγκος αλλά και οι αρχη΄γοί των τριών όπλων, Αεροπορίας, Ναυτικού και Στρατού. Κατά συνέπεια και ο Κομοτηναίος Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος...

.