Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πλήγμα για τα ξενοδοχεία της Θράκης η κατάργηση του Κοινωνικού Τουρισμού

Σοβαρό πλήγμα για τους ξενοδόχους αποτελεί η κατάργηση της Εργατικής Εστίας και αυτό θα γίνει εμφανές τους επόμενους μήνες


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Σοβαρό πλήγμα για τους ξενοδόχους της Θράκης και της Ξάνθης αποτελεί η κατάργηση της Εργατικής Εστίας και αυτό θα γίνει εμφανές τους επόμενους μήνες.



Ιδιαίτερα για τις περιοχές που δεν συμπεριλαμβάνονται στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού έδιναν μια αναγκαία ανάσα, σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Ξάνθης. Τόσο τα ξενοδοχεία που είχαν σύμβαση με τον ΟΕΚ είχαν ένα μικρό, έστω, εισόδημα και εξασφάλιζαν μια ικανοποιητική πληρότητα καθώς το πρόγραμμα προέβλεπε 6 διανυκτερεύσεις, ενώ και οι δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές, όπως η Θράκη, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές ως τουριστικοί προορισμοί.


Μάλιστα, η κίνηση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού δεν περιοριζόταν μόνο στους θερινούς μήνες ή στην πόλη, αλλά επεκτεινόταν και σε άλλες εποχές καθώς επίσης και σε μονάδες της ορεινής ή της παραλιακής ζώνης, που προσφέρουν ευκαιρίες εναλλακτικού τουρισμού.


Το πλήγμα για τον τουρισμό στην περιοχή της Ξάνθης και η απώλεια του εισοδήματος για αρκετές επιχειρήσεις θα είναι μεγάλα, εκτιμούν οι ξενοδόχοι της Ξάνθης, αφού η έλλειψη του προγράμματος θα απομακρύνει τους Έλληνες από τα ταξίδια που έκαναν μέχρι σήμερα.




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/