Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Υπεγράφη η σύμβαση για τα αντιπλημμυρικά του Κοσύνθου


Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της αντιπλυμμηρικής θωράκισης του Κόσυνθου υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της αντιπλυμμηρικής θωράκισης του Κόσυνθου υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.


Πρόκειται για τη συμβατοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου έργου υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης το οποιο υπέγραψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης και ο ανάδοχος του Έργου Δημήτρης Ζάρρας, , παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη και του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Χαϊτίδη, στην ΠΕ Ξάνθης.

Συνολικά με τα έργα του ρέματος Ξηρού, της Ε.Ο. Αβάτου-Τοξοτών και με τα αντιπλημμυρικά του Κόσυνθού, η ΠΕ Ξάνθης συμβατοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες τα 3 σοβαρότερα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο που υπεγράφη την Τρίτη είναι η "Διευθέτηση βαθιάς κοίτης χειμάρρου Κοσύνθου για την αντιπλημμυρική προστασία παραποτάμιων περιοχών και οικισμών", αρχικού προϋπολογισμού 5.850.000 ευρώ. Ο εργολάβος εγκαθίσταται στο έργο, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα και ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι οι 365 μέρες.


Για το έργο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ξάνθης Φώτης Καραλίδης και οι συνεργάτες του στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, έχουν προχωρήσει και αναδείξει τα αναγκαία έργα για μία σειρά από διαχρονικά προβλήματα μεταξύ των οποίων είναι και η αντιπλημμυρική προστασία. Το έργο του Κόσυνθου αξίας 5,8 εκ ευρώ περίπου είναι ένα σημαντικό έργο γιατί με την ολοκλήρωσή του θα παρέχει αντιπλημμυρική προστασία στις παρόχθιες του ποταμού περιοχές. Και η σημερινή συμβασιοποίηση επιβεβαιώνει στην πράξη τις εξαγγελίες μας και την πίστη μας για μία πολιτική που θα θέτει την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της ενώ θα ακολουθήσουν και νέα έργα που θα αντιμετωπίσουν τις ανάγκες και θα θεμελιώσουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φ. Καραλίδης τέλος δήλωσε: «Σήμερα υπογράψαμε την συμβασιοποίηση του τρίτου μεγάλου έργου που αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το έργο αυτό δεν είναι εξαγγελία. Αρχίζει να υλοποιείται άμεσα. Με το έργο αυτό επιδιώκουμε να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά την περιοχή ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του Φεβρουαρίου του 2012 και του 1996 όταν κινδύνεψαν ολόκληρες περιοχές. Έτσι, προστατεύουμε τα Βαφέϊκα και σε δεύτερο χρόνο, όταν προχωρήσει η δεύτερη φάση επέκτασης αυτού του έργου θα φτάσουμε μέχρι τον Πολύσιτο θωρακίζοντας ολόκληρη την παρόχθια περιοχή».

.