Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μεθαύριο η νέα ορκωμοσία της Βουλής

Στη «χωροθέτηση» των γραφείων Κοινοβουλευτικών Ομάδων προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς οι υπηρεσίες στο κτήριο του Κοινοβουλίου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα 
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ






Στη «χωροθέτηση» των γραφείων Κοινοβουλευτικών Ομάδων της νέας Βουλής προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς οι υπηρεσίες στο κτήριο του Κοινοβουλίου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα πριν από την τελετή ορκωμοσίας.

Η ορκωμοσία έχει οριστεί για την Πέμπτη και η χωροθέτηση γίνεται προκειμένου να εγκατασταθούν χωρίς προβλήματα οι γραμματείες τους και το προσωπικό που θα υποστηρίζει το έργο των βουλευτών.

Η ΝΔ διατηρεί για τα γραφεία της τους χώρους που της είχαν διατεθεί και παραμένει στο δεύτερο όροφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει επίσης στο δεύτερο όροφο του κτηρίου αλλά επεκτείνεται με γραφεία που διατέθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα από χώρο που μέχρι πρότινος είχε το ΠΑΣΟΚ το οποίο αντίστοιχα περιορίζεται σε λιγότερα γραφεία επίσης στον δεύτερο όροφο.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο σε γραφείο που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τη γραμματεία του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Η Χρυσή Αυγή θα «στεγάζεται» σε γραφεία στον πρώτο όροφο του κτηρίου που διατηρούσε μέχρι πρότινος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, βρίσκονται αρκετά κοντά με τα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ της παραχωρήθηκε ένα ακόμη γραφείο για να καλυφθούν οι ανάγκες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η Δημοκρατική Αριστερά «μετακομίζει» από το ισόγειο στον δεύτερο όροφο εκεί που μέχρι πρότινος είχε τα γραφεία του ο ΛΑΟΣ και θα γειτονεύει με το ΚΚΕ, το οποίο παραμένει στο χώρο που είχε στο δεύτερο όροφο και πριν από τις εκλογές.