Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αποκάλυψη ThrakiLive: Αυτά προβλέπουν τα τελευταία γκάλοπ για τις εκλογές

Πρωτιά της ΝΔ σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και ανατροπές στις έδρες στην Θράκη σε σχέση με τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Στη Νέα Δημοκρατία δίνουν την πρώτη θέση οι περισσότερες κρυφές δημοσκοπήσεις, όπως φαίνεται και από τις αποδόσεις των ξένων μπουκμέικερς που χαρακτηρίζουν φαβορί τη ΝΔ για την πρωτιά αλλά με μικρές διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά εκτιμάται ότι είναι στις δύο μονάδες, με αμφότερα τα κόμματα να είναι κάτω από το 30% και στα όρια του στατιστικού λάθους. Επίσης, οι δημοσκόποι τόνιζαν με έμφαση ότι οι περισσότεροι από τους αναποφάσιστους είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και ανέμεναν τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος στο σημερινό άρθρο των Finanscial Times, που έχει προκαλέσει αίσθηση και ντόρο αρνητικό για τη ΝΔ και θετικό για τον Τσίπρα.

Σε τοπικό επίπεδο, δεν χάνεται με τίποτα η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, αφού η μειονότητα θα ψηφίσει μονοκούκι τον Ζεϊμπέκ. Λογικά δεν κινδυνεύει να χάσει την έδρα και ο Κοντός της ΝΔ και το ερωτηματικό θα αποτελέσει η τρίτη έδρα, που δεν θα πρέπει δεδομένα να θεωρείται πασοκική ακόμα και αν έρθει τρίτο κόμμα στο νομό, αφού δεν ξέρουμε τι καραμπόλες θα προκύψουν στις άλλες εκλογικές περιφέρειες.

Στον Εβρο επίσης δεν αμφισβητειται η πρωτιά της ΝΔ που ανεβάζει τα ποσοστά της και μάλλον θα ξαναβγάλει δυο έδρες, εκτός και αν δεν είναι πρώτο κόμμα πανελλαδικά. Αν είναι πρώτο κόμμα πανελλαδικά, δεν αποκλείεται να δούμε να παίρνει και τρεις ή ακόμα και τις τέσσερις, με βάση το σενάριο που είχαμε αναλύσει πριν τις εκλογές του Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, Ντόλιος και Ουζουνίδης από ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητους Έλληνες κινδυνεύουν, αφού λέγεται ότι τα ποσοστά των συγκεκριμένων κομμάτων στον Έβρο βρίσκονται σε πτώση.

Στην Ροδόπη έχουμε το πιο ρευστό σκηνικό, αφού κανείς δεν ξέρει πως θα διανεμηθεί η μειονοτική ψήφος. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ενδέχεται να αλλάξει χρώμα ο νομός, αν μαζικά οι χριστιανοί ψηφίσουν ΝΔ για να σιγουρευτεί η εκλογή Στυλιανίδη. Σε κάθε περίπτωση, η μετακίνηση Ιλχάν Αχμέτ στην Δημοκρατική Αριστερά μπερδεύει τα πράγματα. Τα τρία πρώτα κόμματα θα λάβουν από μία έδρα και η λογική λέει ότι αυτές θα πάνε σε Ιλχάν, Χατζηοσμάν και Στυλιανίδη αλλά τα πάντα μπορεί να ανατραπούν αν βγει πρώτο κόμμα πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε πιθανότατα να διατηρήσει την έδρα στην Ροδόπη ο Καραγιουσούφ και να την χάσει κάποιος άλλος...

.