Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κόντρα Πούλιου με Μούρκα για τα κτίρια του Δήμου Ξάνθης

Ξέσπασε διαμάχη μετά τις απόψεις που κατέθεσε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ







Διαμάχη μεταξύ Χρήστου Πούλιου και Χρήστου Μούρκα έχει ξεσπάσει μετά τις απόψεις που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για τα κτίρια του Δήμου.


Όπως σημείωσε σε έντονο τόνο στην Οικονομική Επιτροπή , ο Χρήστος Πούλιος, ο Δήμος προχωρά χωρίς σχεδιασμό να αναπαλαιώσει το ιστορικό Δημαρχείο.Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι εντάσσει έργα με γνώμονα να χρηματοδοτηθούν χωρίς να έχει συζητήσει για την εκμετάλευσή του.


Στις κατηγορίες Πούλιου απάντησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Μούρκας, ο οποίο δημοσιοποίησε σχετική ΄δηλωση:

Με έκπληξη ενημερώθηκα, ότι στη χθεσινή σύγκλιση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, φέρατε αντιρρήσεις να υπερψηφίσετε την κατάρτιση όρων της δημοπρασίας του έργου “Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου δημαρχείου Ξάνθης και αλλαγή χρήσης σε χώρο συνάθροισης κοινού και γραφεία- προσθήκη ανελκυστήρα Α.Μ.Ε.Α.(ΟΣΑΑ)”.

Επειδή αναφερθήκατε στον προϋπολογισμό του έργου, σας υπενθυμίζουμε ότι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός είχε σχέση με την αρχική δέσμευση των 4.000.000 ευρώ του Προγράμματος της Αστικής Αναγέννησης και όχι με τα 7.000.000 ευρώ (επί πλέον 3.000.000 ευρώ), τα οποία μέσα από την οργανωτική προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε. Επομένως, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνετε, είναι να δώσετε τα εύσημα και όχι τις αντιρρήσεις σας. Να τονίσω δε ιδιαίτερα στο σημείο αυτό, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια και όχι από δημοτικά χρήματα των συνδημοτών μας. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι τα 2.750.000 ευρώ δεν αποτελούν το 50% του προγράμματος των 7.000.000 ευρώ, όπως αναφέρετε.

Όσον αφορά, για τη στρατηγική του Δήμου μας, σας τονίζω ότι, το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο αναβάθμισης περιοχών, ανάπλασης του κέντρου και διατήρηση μνημείων του παραδοσιακού οικισμού. Επομένως, συμπερασματικά, η κίνησή μας έγινε στον άξονα της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης της στρατηγικής μας και επωφελεία βεβαίως της πόλης μας και των συνδημοτών μας. Για δε την επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου, σας τονίζουμε ότι αποτελεί αδιαμφισβήτητα, κορωνίδα της ιστορικής διαδρομής του τόπου μας και του παραδοσιακού ιστού, που με τη σειρά του αποτελεί βασικό δείκτη ανάπτυξης τουρισμού της περιοχής μας. Μέσα δε από την αρνητική σας θέση δεν διαπίστωσα καμία αντιπρόταση, δείγμα γραφής της κενόδοξης πολιτικής σας, σε αντίθεση με την εμπράγματη και δυναμική πολιτική μας, σε στοχευμένες δημιουργικές κινήσεις.

Ολοκληρώνοντας να τονίσω, ότι σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, ο Δήμος μας καταφέρνει, υλοποιώντας προγράμματα και έργα, να δώσει ώθηση στην τοπική αγορά και επί πλέον οικονομική αλλά και ψυχολογική τόνωση στους συνδημότες μας, χωρίς να τους επιβαρύνει ούτε με 1 ευρώ.