Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τι άλλαξε στα ψηφοδέλτια της Ξάνθης

Το εκλογικό υλικό μεταφέρεται στα 222+3 τμήματα της Ξάνθης, αφού ολοκληρώθηκε το βράδυ η προετοιμασία και ξεκίνησε η διανομή στους δήμους


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η προετοιμασία του εκλογικούς υλικού στην Ξάνθη και διανέμεται στους Δήμους της περιοχής.


Οι σάκοι με το εκλογικό υλικό για τη διενέργεια των εκλογών της 17ης Ιουνίου, μετά από εβδομάδες προετοιμασίας του Προσωπικού της ΠΕ Ξάνθης, την Πέμπτη ήταν πλήρεις.

Στο περιεχόμενό τους το κυριότερο στοιχείο είναι φυσικά τα ψηφοδέλτια για τη νέα εκλογική αναμέτρηση. Συνολικά 17 συνδυασμοί κατεβαίνουν στην Ξάνθη – τόσοι απέστειλαν ψηφοδέλτια- επί συνόλου 22 που ανακήρυξε τελικά ο Άρειος Πάγος (από τους 29 που είχαν υποβάλει αίτηση) Έτσι οι ξανθιώτες εκλογείς την Κυριακή θα παίρνουν 17 ψηφοδέλτια και ένα λευκό κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Τι άλλαξε στα ψηφοδέλτια
Η μορφή τους είναι ελαφρώς διαφορετική αφού τα ονόματα αναφέρονται με τη σειρά που δηλώθηκε από το κάθε κόμμα, σταυροί δεν χρειάζονται (αν και δεν είναι άκυρα όσα έχουν) ενώ αυτό του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε μορφή αφού αφαιρέθηκαν οι συνιστώσες και μίκρυνε το έμβλημα σε σχέση με τη λέξη.
Οι σάκοι με το εκλογικό υλικό μεταφέρονται από το πρωί της Παρασκευής στους Δήμους της Ξάνθης, οι οποίοι με τη σειρά τους τους μετακινούν στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα.

222+3 εκλογικά τμήματα
225 είναι συνολικά τα εκλογικά τμήματα της Ξάνθης. 222 είναι τα τμήματα που υπάρχουν στην περιοχή, ένα αμιγές τμήμα ετεροδημοτών στην Αθήνα, ένα αμιγές ετεροδημοτών στη Θεσσαλονίκη και ένα Εφετειακό Τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώνονται ψήφοι ετεροδημοτών Ξανθιωτών από διάφορα μικτά εκλογικά ετεροδημοτών της ευρύτερης περιοχής. Τέλος ένα μικτό εκλογικό τμήμα για ετεροδημότες που διαμένουν στην Ξάνθη, θα λειτουργήσει στην περιοχή της Ξάνθης και θα ψηφίζονται οι υποψήφιοι των άλλων περιοχών.