Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Οι Θρακιώτες που πικράθηκαν στην Βενεζουέλα

Πήγαν στο Καράκας για να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της Εθνικής Μπάσκετ στο Προολυμπιακό Τουρνουά αλλά ήπιαν χθες το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από το Λονδίνο

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα, βρέθηκαν 15 ώρες στον αέρα, πήγαν από την Θράκη στην άλλη άκρη του κόσμου για να γευτούν το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού. Ο λόγος για τους θρακιώτες «Πελαργούς», τους οπαδούς της εθνικής ομάδας μπάσκετ που βρέθηκαν μέχρι και στο Καράκας, συμπαραστάθηκαν από την εξέδρα στην προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά και έζησαν το βράδυ της Παρασκευής από κοντά την πιο μικρή στιγμή του ελληνικού μπάσκετ την τελευταία 20ετία με την ήττα – σοκ από την Νιγηρία και τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ανάμεσα σε αυτούς που ταξίδεψαν στην μακρινή Βενεζουέλα ήταν για ακόμα μια φορά μέλη της οικογένειας Δερμεντζόγλου από την Αλεξανδρούπολη, που κάθε χρόνο φροντίζει οι διακοπές να συνδυάζονται με τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας. Ο μπαμπάς Γιάννης και ο γιος Γιώργος βρέθηκαν τον περασμένη μήνα στην Βαρσοβία για να συμπαρασταθούν στην Εθνική Ποδοσφαίρου στα τελικά του Euro 2012, τώρα ήταν η σειρά της μαμάς να κάνει ακόμα πιο μακρινό ταξίδι, το οποίο ωστόσο δεν προσέφερε αντίστοιχες χαρές.

Από τον Έβρο μαθαίνουμε ότι υπήρχε και άλλη εκπροσώπηση στην ομάδα των περίπου εκατό «Πελαργών» που βρέθηκαν στο Καράκας και συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια της Εθνική Μπάσκετ στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Πρώτος και καλύτερος ο γιατρός Θάνος Μηλούσης, σερραίος στην καταγωγή αλλά με αρκετούς δεσμούς με την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος μάλιστα έστελνε καθημερινά σε εξειδικευμένα μπλογκς διάφορες ανταποκρίσεις αλλά και φωτογραφίες από το μακρινό Καράκας.

Από τις δικές του αναφορές πληροφορηθήκαμε ότι ειδικά για το ματς με τη Νιγηρία πήγαν στην Βενεζουέλα και άλλοι οπαδοί από την Ελλάδα, πέραν όσων βρίσκονταν εκεί από την αρχή και παρακολούθησαν και τα πρώτα δύο ματς με Ιορδανία και Πόρτο Ρίκο. Ανάμεσά τους ήταν και «ο Μπάμπης από την Ξάνθη», δίνοντας έτσι «πανθρακική» διάσταση στην αποστολή των «Πελαργών» στο Καράκας. Μια αποστολή που ωστόσο δεν στέφθηκε με την ανάλογη επιτυχία, αλλά στον αθλητισμό όλοι ξέρουμε ότι ποτέ δεν ταξιδεύει κανείς με την επιτυχία στο τσεπάκι.

Όπως γράφει και ο Θάνος Μηλούσης σε μια από τις τελευταίες «ανταποκρίσεις» του από την Βενεζουέλα, «Ελλάς ολέ, δε άφησα ποτέ, στην Αμερική ήρθα να σε δω και να τρελαθώ»...