Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Αυτοψία Δένδια στον φράχτη του Έβρου

Σειρά συναντήσεων και επιθεωρήσεων πραγματοποίησε την Τετάρτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή 


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Σειρά συναντήσεων και επιθεωρήσεων πραγματοποίησε την Τετάρτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή του Έβρου. Ειδικότερα, το πρωί επισκέφθηκε το Κέντρο Επιτήρησης Χερσαίων Συνόρων επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών του φράκτη. Για το θέμα αυτό είχε επίσης σχετική ενημέρωση από τον πρόεδρο της κατασκευάστριας εταιρείας.

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να δω όλη την οριογραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου. Ιδιαίτερα, την περιοχή του εδάφους όπου κατασκευάζεται ο φράχτης, προκειμένου να έχω προσωπική εικόνα για τις πολύ μεγάλες δυσκολίες ανάσχεσης των λαθρομεταναστών, που χρησιμοποιούν τα περάσματα αυτά για να εισέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος προς κάθε κατεύθυνση: καταρχήν, ο φράχτης έχει αποφασιστεί να κατασκευασθεί και θα ολοκληρωθεί. Θα ολοκληρωθεί στην ώρα του. Εκτός όμως από τον φράχτη, θα υπάρξει στο αμέσως προσεχές διάστημα απόλυτη εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Οποιαδήποτε προσπάθεια μέσα στη χώρα είναι καταδικασμένη, εάν οι πύλες εισόδου παραμένουν ανοιχτές. Θα επιχειρήσουμε λοιπόν να τις σφραγίσουμε», δήλωσε.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας (στο Νέο Χειμώνιο) και προέδρευσε σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και οι Αστυνομικοί Διευθυντές Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχοι Γεώργιος Σαλαμάγκας και Ιωακείμ Τσουκνάδης, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την ετοιμότητα και ανταπόκριση των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών στο θέμα αυτό.

Τέλος, αναφορικά με το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Ο φράχτης θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Αλλά δεν είναι μόνον ο φράχτης. Ξαναλέω, ο φράχτης είναι ένα μέρος της λύσης του προβλήματος. Θα μεταφέρουμε ό,τι χρειάζεται από ανθρώπινους πόρους στην περιοχή. Και επίσης θα βοηθήσουμε για να υπάρξει εγκατάσταση όσων ηλεκτρονικών μέσων επιπλέον χρειάζεται για να θωρακίσουμε τις προσβάσεις στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

.